Băsescu: Armata Română contribuie la construcția prestigiului României de astăzi

Publicat: 16 02. 2012, 08:54
Actualizat: 21 02. 2012, 12:41
Președintele Traian Băsescu a afirmat, în discursul susținut duminică la Carei, la manifestările de Ziua Armatei, că aceasta "contribuie la construcția prestigiului României de astăzi", făcându-și datoria în lupta contra terorismului, și "face ca angajamentele politice să fie transpuse în practică.

Președintele Traian Băsescu a afirmat, în discursul susținutduminică la Carei, la manifestările de Ziua Armatei, că aceasta”contribuie la construcția prestigiului României de astăzi”,făcându-și datoria în lupta contra terorismului, și „face caangajamentele politice să fie transpuse în practică. Șeful statuluia spus că Armata Română este „o armată care s-a dedicat în toatăistoria ei națiunii, poporului român și interesului național”,transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a continuat spunând că această armată își salută cu respectveteranii, rezerviștii și ofițerii în retragere, pe care îi salută,și civilii „cu tot respectul”. „Armata contribuie la construcțiaprestigiului României de astăzi, e o armată care nu s-a oprit lafrontierele statului român și astăzi contribuie, în afarafrontierelor țării, la lupta împotriva terorismului. E o armatăcare își face, în prezent, datoria în Africa, în Balcani și înAfganistan”, a spus Băsescu.

El a menționat că armata care și-a făcut datoria în Irak atrecut din nou pe sub Arcul de Triumf.

Cite;te mai multe despre declarațiile lui Băsescu de ZiuaArmatei pe www.mediafax.ro