Bucureștenii, în pericol: garnitură de METROU, filmată circulând cu ușile deschise/Angajații Metrorex, protest în Capitală

Publicat: 04 04. 2024, 10:42
Bucureștenii, în pericol: garnitură de metrou, filmată circulând cu ușile deschise

Bucureștenii au fost puși în pericol de o situație petrecută la metrou: o garnitură de tren a circulat între stații având ușile deschise!

Incidentul a fost filmat, iar imaginile, încărcate pe Internet.

„Atenție, se deschid ușile!”. În mers?

Imagini cu o garnitură de metrou din Bucureşti care circulă între stații având uşile deschise s-au viralizat rapid în mediul online. „Metrorex, siguranţă şi încredere”, este mesajul care însoţeşte videoclipul încărcat de un utilizator pe rețeaua de socializare TikTok.

@nicoaraioana12 #metrou #bucurestiromania🇷🇴 #fyp #siguranta #incredere ♬ original sound – ✧゚・*nonaestheticperson*・゚✧ – justkeeraaa!

Un astfel de incident reprezintă un real pericol pentru călători. Deocamdată, compania Metrorex nu a comentat, deocamdată, pe marginea imaginilor difuzate.

În același timp, angajații Metrorex au decis să protetesteze joi, 4 aprilie, în fața Guvernului. Sindicaliștii transmit că există un risc major de blocare a transportului public subteran din București dacă revendicările nu le sunt luate în serios de autorități.

Protestul a fost aprobat de primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Unitatea Sindicatul Liber din Metrou anunță că va aduce în fața Guvernului, în Piața Victoriei, până la 500 de membri.

Salariații Metrorex sunt nemulțumiți de lefurile pe care le încasează. Ei se plâng că nu li s-au mărit salariile cu 13%, așa cum prevede noul Contract Colectiv de Munca.

De asemenea, sindicaliștii reclamă și faptul că există un deficit de personal în companie.

Citește AICI mai multe despre protestul sindicaliștilor de la Metrorex.