Cal mort, aruncat ca momeală pentru a vâna urși: „Sunt niște ilegalități acolo care persistă de ceva vreme”

Publicat: 29 01. 2020, 13:12

Corpul de control al Prefecturii Bistrița-Năsăud a mers în control după ce a fost găsit calul mort pe un fond de vânătoare.

„Este vorba despre fondul de vânătoare de la Fiad-Romuli, sunt niște ilegalități acolo care persistă de ceva vreme. Un cal mort a fost dus ca și mâncare pentru animale sălbatice, situație descoperită de câteva zile”, a spus, miercuri, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, la ședința Colegiului Prefectural.

Potrivit acestuia, pe același fond de vânătoare administratorul „își face legile după bunul său plac”, în sensul că a împrejmuit 30 de hectare și ține în captivitate 70 de mistreți.

Și Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud a deschis dosar penal în acest caz și face verificări pentru identificarea celor care au omorât calul și l-au abandonat în pădure.

„Există suspiciuni cu privire la organizarea unei acțiuni ilegale de vânătoare. Cadavrul animalului a fost preluat de către DSVSA în vederea efectuării necropsiei”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IJP BN, Crina Sîrb.

Pe același fond de vânătoare, în septembrie un alt cal a fost legat de un copac, trântit dintr-un autovechicul și lăsat momeală pentru urșii din pădure. Cei de la Agent Green scriau atunci: „Cal viu torturat, legat și târât în pădure. Potrivit sursei Agent Green, actul de cruzime a fost comis pe 7 septembrie în Munții Rodnei pe raza comunei Romuli”, iar autorii ar fi membri unei asociații de vânătoare.

Foto: caracter ilustrativ