Candidatul USL la Primăria Timișoara, Nicolae Robu, ar putea fi operat pe cord

Publicat: 23 05. 2012, 16:00
Actualizat: 23 05. 2012, 16:00

Liderul PNL Timiș, Nicolae Robu, internat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, ar putea fi operat pe cord, joi, de către un cardiolog austriac, transmite corespondentul MEDIAFAX

Potrivit șefului Clinicii ATI a Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, Petru Deutsch, Nicolae Robu a fost diagnosticat cu cardiopatie ischemică dureroasă și ar putea suferi o intervenție chirurgicală.

„Este vorba de cardiopatie ischemică dureroasă. Are nevoie de un triplu sau cvadruplu bypass aortocoronarian. Probabil că va veni domnul profesor Laufer de la Viena (Gunter Laufer – n.r.), un vestit cardiolog, pentru operație care ar putea avea loc joi. Riscuri bineînțeles că există, ca la orice operație de acest fel”, a declarat Deutsch.

Potrivit acestuia, Nicolae Robu ar putea avea nevoie de mai multe zile de recuperare după interventie, în cazul în care aceasta va avea loc.

„Nu putem ști încă de câte zile va fi nevoie pentru recuperare. Perioada variază de la pacient la pacient, poate ajunge de la câteva zile, până la două săptămâni”, a afirmat Deutsch.

Liderul PNL Timiș, Nicolae Robu, candidat al USL la Primăria Timișoara, a fost internat, marți, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, în urma unor puseuri de tensiune.