Casa Albă nu va mai califica drept „iminentă” invazia din Ucraina, dar spune că „se poate declanșa oricând”

Publicat: 03 02. 2022, 11:41
Sursă foto: captură video

Statele Unite nu va mai califica o posibilă invazie a Ucrainei de către Rusia drept „iminentă”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki. 

Săptămâna trecută, ea spunea că o invazie a Ucrainei de către trupele ruse desfăşurate lângă frontiera sa ar putea fi iminentă.

Câteva zile mai târziu, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a cerut occidentalilor să nu stârnească panică. Astfel, Psaki le-a spus, miercuri, jurnaliştilor că administraţia americană a încetat să mai folosească acest termen.

Preşedintele rus şi-a poziţionat armata astfel încât „să poată declanşa oricând o invazie”, este expresia pe care a folosit-o acum purtătoarea de cuvânt a Casei Albe. Ea a dăugat că Statele Unite nu ştiu dacă Putin a luat o decizie în privința asta încă.

În cursul zilei de miercuri, Washingtonul a anunţat că va trimite 3.000 de militari americani în Europa de Est pentru a apăra ţările din NATO „împotriva oricărei agresiuni”.

Vladimir Putin a declarat într-o conferință de presă că el speră că vor continua negocierile. „Sper că la un moment dat vom ajunge la o soluție, dar nu pot spune acum care va fi această soluție”, a spus Putin.