VIDEO | Putin, în conferință de presă, despre baza de la Deveselu: Nu este un sistem defensiv, ci ofensiv care poate lansa rachete la mii de kilometri în teritoriul nostru

VIDEO | Putin, în conferință de presă, despre baza de la Deveselu: Nu este un sistem defensiv, ci ofensiv care poate lansa rachete la mii de kilometri în teritoriul nostru
Sursă foto: captură video
Publicat: 02/02/2022, 11:55
Actualizat: 02/02/2022, 12:03

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că bazele militare NATO ca cea din România reprezintă o amenințare la adresa Rusiei fiindcă „nu este un sistem defensiv, ci ofensiv, care poate lansa rachete la mii de kilometri în teritoriul” Rusiei. Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă comună susținută cu premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat într-o vizită oficială la Moscova.

Declarațiile complete ale lui Vladimir Putin privind situția din regiune:

„Încă o dată aș vrea să vă explic logica acțiunilor Rusiei din ultima vreme: după cum știți, ni s-a promis că infrastructura NATO nu va fi mobilizată către Est, știți asta cu toții. Acum, vedem unde se află lansatoarele de rachete, în Polonia, în România, în Țările Baltice. Deci, ei au spus un lucru și au făcut alt lucru, deci, practic, ne-au mințit. Bine, nicio problemă.

Apoi, SUA s-au retras din tratatul privind rachetele (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty), am încercat să-i determinăm să nu facă asta, era unul din tratatele fundamentale pentru securitate mondială, dar SUA s-au retras (1 februarie 2019, sub administrația Trump) și acum sistemele de lansare de rachete sunt amplasate în România și în Polonia, dacă nu sunt deja acolo, vor fi amplasate în curând.

Au lansatoare de tipul MK 41 (The Mark 41 Vertical Launching System) acolo și pot lansa rachete Tomahawk de la aceste baze, deci nu este un sistem defensiv, ci ofensiv care poate lansa rachete la mii de kilometri în teritoriul nostru. Vi se pare că asta nu este o amenințare la adresa noastră?

Acum spun că următorul pas este Ucraina, deci trebuie să aprobe aderarea acesteia la NATO. Ascultați-mă cu atenție: Ucraina vrea să recapete Crimeea și pentru asta sunt pregătiți să folosească puterea militară, asta face parte din doctrina lor. Acum, să presupunem că Ucraina este stat membru NATO, deci primesc armament și au baze ca în Polonia și încep o operațiune în Ucraina, nu vorbesc de Donbas care este provincie ucraineană. Acum, noi ce facem, pornim un război împotriva NATO? S-a gândit cineva la asta? Nu cred. (…)

Cred că SUA nu-i pasă atât de mult de securitatea Ucrainei, poate se gândesc și la asta, dar nu e prioritatea lor. Obiectivul lor principal este să pună obstacole în calea dezvoltării Rusiei. În acest sens, Ucraina este doar un instrument. Pot să ne atragă într-un conflict militar folosindu-se de aliații lor europeni pentru a impune sancțiunile pe care le tot amenință sau pot să atragă Ucraina în NATO, să o echipeze cu armamentul lor ofensiv și să instige militanții din zona Donbas pentru a returna cu forța regiunea, astfel trăgându-ne și pe noi într-un conflict armat. Noi vrem să evităm acest scenariu sumbru și pentru asta trebuie să ne gândim la interesele tuturor țărilor, inclusiv ale Rusiei, vrem să găsim o soluție. (…)

Dacă Ucraina vrea să se alăture NATO, lucrul acesta e o amenințare pentru Rusia și vrem ca ei să fie atenți la asta. (…) Sper că vom continua negocierile, ieri am vorbim cu președintele Franței și poate va veni și el într-o vizită la Moscova. Sper că la un moment dat vom ajunge la o soluție, dar nu pot spune acum care va fi această soluție”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?