CAUCIUCURILE DE IARNĂ NU VOR FI OBLIGATORII ANUL ACESTA. Vezi aici de când vrea Ministerul Transporturilor să aplice noua LEGE

Redactor:
Vlad Mironescu
CAUCIUCURILE DE IARNĂ NU VOR FI OBLIGATORII ANUL ACESTA. Vezi aici de când vrea  Ministerul Transporturilor să aplice noua LEGE
Ministerul Transporturilor dă înapoi în privința legislației care îi obligă pe șoferi să își pună cauciucuri de iarnă.

Ministerul Transporturilor dă înapoi în privințalegislației care îi obligă pe șoferi să își pună cauciucuri deiarnă.

Vor fi însă buni de plată, dacă provoacă accidente, sau,rămân înzăpeziți. În schimb, din noiembrie 2011 absolut toțișoferii trebuie să își echipeze regulamentar automobilele, dacă vorsa circule pe drumurile naționale și județene.

Prevederile nu se vor aplica în orașe.

Președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT),Augustin Hagiu, a declarat, la ieșirea de la discuțiile cureprezentanții Ministerului Transporturilor, că obligativitateaechipării mașinilor cu anvelope de iarnă nu va fi aplicată dinacest an, ci începând de anul viitor. „Obligativitatea anvelopelorde iarnă nu va fi aplicată în intervalul 1 noiembrie 2010-31 martie2011, acestea fiind necesare doar în condiții meteo nefavorabile.Astfel, dacă se va întâmpla un blocaj sau se vor produce pagube dincauza faptului că mașinile nu sunt echipate corespunzător pentruiarnă, atunci șoferii vor suporta o amendă de 2.000 de lei”, adeclarat Hagiu.

La rândul său, presedintele Confederației Operatorilor șiTransportatorilor Autorizați din România (COTAR), VasileȘtefănescu, a declarat că ministrul transporturilor, Anca Boagiu, aținut cont și de solicitările transportatorilor, urmând să retragăde pe site-ul ministerului ordonanța privind obligativitateaanvelopelor de iarnă. „Un fapt important realizat în cadrul acestordiscuții a fost acela că patronatele vor avea reprezentanți încomandamentul de iarnă. Totodată, am reușit să ajungem la oînțelegere și în privința unui control unic în trafic altransportatorilor, urmând ca acest lucru să fie stabilit înianuarie-februarie 2011”, a afirmat Ștefănescu.

Ministerului Transporturilor a elaborat un proiect de OUG potrivitcăruia șoferii de autoturisme și camioane vor fi obligați săutilizeze anvelope de iarnă în perioada 1 noiembrie-31 martie.

Inchide