Cazul din Caracal. DIICOT: Nu s-a putut evidenția un profil ADN din oasele din pădure. Fragmentele erau calcinate / Procurorii au retrimis INML dispoziție de refacere a analizei

Publicat: 17 08. 2019, 12:48

Bunicul Luizei Melencu spune că numărul fetei a fost activ din nou vineri noaptea: Telefonul este la cineva

Bunicul Luizei a spus că în noaptea de vineri spre sâmbătă a primit pe telefonul său un mesaj automat de pe numărul fetei care l-a notificat că poate fi apelat. Notificarea vine după ce cartela este închisă, apoi reactivată.

Citește continuarea…

Cumpănașu, după raportul INML: Cred că în cazul Alexandrei a existat grabă nejustificată

Alexandru Cumpănașu consideră că specialiștii INML s-au grăbit în cazul raportului privind ADN-ul Alexandrei și că a menționat că rezultatul privind oasele din pădure, de pe care nu a putut fi extras profilul genetic, arată că nu mai pot fi luate în considerare declarațiile lui Gheorghe Dincă.

Citește continuarea…

Mama Luizei spune că va cere expertiză internațională a oaselor din pădure: Nu mă las, nu am încredere

Mama Luizei , Monica Melencu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu are încredere în raportul INML potrivit căruia nu a putut fi identificat profil ADN de pe oasele din pădure și va cere o expertiză internațională pentru a fi sigură dacă rămășițele aparțin sau nu fiicei sale.

Citește continuarea…

Știrea inițială. „În dimineața zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

– au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la fața locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

– având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acțiunii factorilor fizico – chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenția niciun profil ADN”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Printr-o adresă transmisă sâmbătă, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, dispoziția de a efectua în continuare, în regim de urgență, expertiza genetică judiciară asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinților și a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la fața locului.

Procurorii DIICOT au găsit, în data de 5 august, un sac cu oase și cenușă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că și-a ascuns urmele. Principalul suspect al crimelor din Caracal a susținut, la acel moment, că este vorba despre rămășițele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeași zi în care a sechestrat-o.

În cazul Caracal, au mai fost găsite oase, însă în curtea lui Gheorghe Dincă, identificate de anchetatori la momentul perchezițiilor. Analiza INML a stabilit deja ca oasele din curtea lui Dinca au ADN-ul Alexandrei.

DIICOT a anunțat, miercuri, că rămășițele găsite de către procurorii DIICOT în liziera din pădure de lângă casa din Caracal aparțin unei fete cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, alta decât Alexandra Măceșanu. Asta înseamnă că se confirmă a doua victimă a lui Gheorghe Dincă.