Cazul fetiței din Neamț bătută de mamă | Micuța de 5 ani, dată în grija unui asistent maternal

Publicat: 02 12. 2019, 13:03

Sesizată în acest caz de către polițiștii din Neamț, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a luat de acasă fetița de 5 ani.

„Încă de sâmbătă seara, după audierea mamei de la poliție, noi am preluat copilul într-o structură de urgență. Astăzi (n.r.-luni ) s-a instituit prin ordinul directorului general al Direcției o măsură de protecție în regim de urgență. Un asistent maternal deja a plecat spre Roman să preia fetița. Copilul a fost inclus într-un program de consiliere psihologică”, a declarat, pentru Mediafax, Magda Vasilache, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamț.

O anchetă în acest caz este în desfășurare la nivelul IPJ Neamț. Potrivit unor surse din anchetă, mama a justificat bătaia aplicată fetei prin faptul că ar fi fost supărată și nervoasă.

Polițiștii s-au sesizat după ce imaginile cu femeia de 25 de ani care o lovește pe fată cu coada unei mături au fost postate pe Facebook și ulterior șterse. În filmare se vede cum femeia o bate pe copilă în timp ce o întreabă „Mai faci urât?”, iar fata plânge și se aruncă pe jos. „Te-am zăpcăcit un pic cu mătura? Ți-am dat bine”, spune femeia, în timp ce o altă persoană, care a filmat incidentul, râde.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, imaginile au fost postate pe Facebook de tatăl fetei. Polițiștii din Neamț s-au sesizat din oficiu în acest caz, iar femeia a fost audiată. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru violență în familie.