Ce arată primele rezultate ale analizelor substanței primite de un bărbat din Botoșani într-un plic cu mesajul „Antrax”

Publicat: 26 08. 2019, 13:43

Reprezentanții IPJ Botoșani au anunțat, luni, că potrivit primelor rezultate de laborator, în plicul primit prin poștă de un bărbat din Botoșani, în cursul săptămânii trecute, nu s-a găsit Antrax.

„În urma testării preliminare rezultatul a fost negativ, mâine (n.r. marți) vine rezultatul analizei de laborator”, a declarat Maria Carp, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Bărbatul din Botoșani a anunțat, joi, ca a primit în cutia poștală un plic, cu un timbru din Lituania, în care se afla o substanță albă și o hârtie pe care scria „Antrax”.

Polițiștii Serviciului de Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase Botoșani au preluat plicul și au sesizat și alte instituții care trebuie să intervină în astfel de cazuri.

Plicul a fost transportat la Institutul Matei Balș, pentru realizarea unei analize de laborator care să stabilească natura substanței.

Specialiștii CRRN ai ISU Suceava și ai ISU Botoșani au decontaminat, joi, atât locuința bărbatului, cât și sediul Poliției Botoșani, unde a fost dus plicul după ce a fost ridicat din apartament.

Și Direcția de Sănătate Publică Botoșani a făcut o anchetă epidemiologică, în urma căreia s-au stabilit persoanele aflate în locuință în momentul deschiderii plicului, care au fost expuse prin inhalarea substanței.

De la aceste persoane au fost recoltate probe biologice, care au fost transportate la București pentru a fi analizate în cadrul Laboratorului Național de Referință al Institutului Cantacuzino.

Foto: Pixabay