CE CATEGORII DE ROMÂNI au voie să plece din țară, în această perioadă. Legea este clară

Publicat: 06 04. 2020, 07:42
Actualizat: 07 04. 2021, 02:01
Avion al condamnaților, pe ruta Italia-București! Cine sunt „pasagerii” de la bord / Foto: Tarom

Românii care sunt constrânși de necesitatea de a câștiga bani pentru întreținerea familiilor pot pleca în continuare la muncă în străinătate, chiar dacă ne aflăm în stare de urgență. Lucrătorii sezonieri, al cărui trai depinde de munca pe care ar fi desfășurat-o în alte țări, au permisiunea de a pleca. 

De asemenea, pot pleca în străinătate (printre alții) lucrătorii din sectorul sănătății și din sectorul alimentar, precum și din alte servicii esențiale cum ar fi cele de îngrijire a copiilor și a persoanelor în vârstă, precum și personalul critic pentru serviciile de utilități publice, potrivit Profit.ro.

În ceea ce privește interdicțiile de călătorie spre și dinspre mai multe țări, în Ordonanța Militră nr. 7 sunt prevăzute următoarele: se suspendă zborurile comerciale cu avionul în și dinspre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, Se prelungește suspendarea transportului internațional rutier spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Elveția, Marea Britanie, Olanda, Turcia pe întreaga perioadă a stării de urgență.

Citește continuarea pe Profit.ro.