Ce decizie a luat șeful îmbuteliatorului Coca-Cola, prezent și în România, după 35 de ani la conducerea companiei

Publicat: 28 01. 2016, 12:48
Actualizat: 05 02. 2016, 16:29

George David, care deține postul de președinte începând din 1981, va rămâne membru al board-ului până la reuniunea din iunie a acționarilor, moment la care se va retrage din companie, a anunțat joi compania.

Postul de președinte va fi preluat de vicepreședintele Anastassis David. Acesta s-a alăturat board-ului în 2006 ca director neexecutiv și a fost numit în postul de vicepreședinte în 2014. Anastassis David va fi propus la adunarea acționarilor din iunie pentru a fi votat în postul de președinte.

Coca-Cola HBC este al doilea mare îmbuteliator al grupului american Coca-Cola după volumul vânzărilor. Compania are afaceri în 28 de țări din Europa, Asia și Africa.

În România, Coca-Cola HBC deține trei fabrici, la Ploiești, Timișoara și Vatra Dornei, precum și o rețea de 14 centre de distribuție.

Familia David-Leventis deține în prezent 23,3% din Coca-Cola HBC prin intermediul holdingului luxemburghez Kar-Tess, The Coca-Cola Company are indirect 23,1% din acțiuni, iar restul titlurilor sunt liber tranzacționabile pe bursă. Compania este listată pe bursele de la Londra și Atena.