Ce salariu lunar încasează David Popovici de la CS Dinamo

Ce salariu lunar încasează David Popovici de la CS Dinamo
Sursă FOTO: Profimedia
Publicat: 21/06/2022, 15:46
Actualizat: 21/06/2022, 15:49

David Popovici este, în acest moment, cel mai mediatizat sportiv din România, în contextul în care luni seară a devenit primul român care cucerește aurul mondial într-o probă masculină de natație, la 200 m liber.

Sportivul s-a calificat marți în semifinale și la 100 m liber.

Plătit cu 7.000 de euro pe lună

Înotătorul în vârstă de 17 ani este plătit de CS Dinamo, care aparține de Ministerul Afacerilor Interne, și încasează un salariu lunar de 7.000 de euro din bani publici, potrivit Eurosport, transmite GSP.ro.

Campionul mondial a devenit cunoscut publicului larg din țară încă de anul trecut, când a stabilit mai multe recorduri de juniori.

Dorit de universități de top din SUA, David Popovici a ales să rămână în România, iar după Jocurile Olimpice de la Tokyo a plecat de la CSA Steaua și a semnat cu rivala istorică a „roș-albaștrilor”, CS Dinamo.

„Super-transferul anului. Înotătorul David POPOVICI a ales Dinamo! Cel mai talentat înotător român din noua generație, David Popovici (17 ani), se alătură celui mai titrat club sportiv al României. Multiplul campion european de juniori, una dintre marile surprize ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde a fost la numai două sutimi de medalia de bronz la 200 metri liber, își va continua cariera la Dinamo. Alături de el va veni și antrenorul Adrian Rădulescu”, scriau reprezentanții lui CS Dinamo, pe Facebook, în septembrie 2021.

Lăudat de președintele Iohannis

Sportivul a fost lăudat de mai multe personalități publice pentru performanța istorică de la Budapesta și a fost felicitat și de președintele Klaus Iohannis.

„Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine!”, a scris șeful statului, pe Facebook.

Până la David Popovici, sportivii din România au mai câștigat aurul mondial la natație doar în probe feminine, prin Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).