Întreaga lume este uimită de performanța lui David Popovici. Ce mesaje a primit campionul mondial

Întreaga lume este uimită de performanța lui David Popovici. Ce mesaje a primit campionul mondial
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21/06/2022, 09:02

Înotătorul David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber la Campionatul Mondial de la Budapesta.

La doar 17 ani, Popovici devine primul român care reușește să devină campion mondial la masculin, iar performanța sa nu a rămas neobservată, atât în România, cât și la nivel mondial.

Popovici a terminat cursa cu un timp de 1:43:21 de minute, stabilind, astfel, și un nou record mondial al juniorilor.

„Viteza nativă și stilul remarcabil de înot l-au transformat în noua stea a înotului mondial, la 17 ani! În tribune la Campionatele Mondiale de Înot de la Budapesta au fost părinții săi, antrenorul Adrian Rădulescu, Camelia Potec și mulți români care au trăit acest moment istoric. David Popovici, felicitări! România e mândră de tine!”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Jurnalista italiană Lia Capizzi, specializată în sport, a scris și ea, pe Twitter, despre performanța remarcabilă a românului.

„Frumuseţea stilului liber al lui David Popovici. Pentru românul în vârstă de 17 ani (va împlini 18 ani în septembrie), aurul la 200 de metri a fost parcă anunţat, dar, totuşi, ce progres în ultimele 12 luni! Timp absurd: 1’43″21 (record mondial de juniori). Viitor star? Nu, este deja o vedetă a prezentului”, a scris jurnalista.

Și politicienii l-au felicitat pe David Popovici

Tânărul înotător le-a atras atenția și politicienilor din România cu performanța sa. El a fost felicitat de ministrul Sportului, Eduard Novak.

„Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui și i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele și cât de mândri suntem de el! Mulțumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în natație! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări și celor care îți sunt aproape și te ajută să zbori!”, a scris Eduard Novak pe Facebook.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a transmis și el un mesaj prin care îl felicită pe Popovici.

„Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine!”, a transmis Klaus Iohannis.

Și premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de felicitare.

„David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc! La doar 17 ani, tânărul nostru a câștigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit și un nou record mondial la juniori. Felicitări, David!”, a scris Ciucă.