Cea mai săracă localitate din România. Toți oamenii au fugit. „Nu avem farmacie, apă curentă, nici canalizare, nu avem nimic, nimic.”

Publicat: 09 01. 2018, 09:18

Specialiștii susțin, că din cauza lipsei investițiilor și a politicilor statului, pe măsură ce țara se dezvoltă, diferențele dintre traiul oamenilor de la sate și al orășenilor sunt tot mai mari.
 
Într-un top făcut de Ministerul Dezvoltării, Necșești, din Județul Teleorman, este cea mai săracă localitate. Din păcate, din cei 1.300 de oameni rămăși, 1.000 sunt pensionari și această localitate nu mai are alte șanse de dezvoltare, potrivit specialiștilor. Paradoxul este că se află la doar 100 de kilometri de cel mai bogat oraș din România, București.

Din anii ”90, când avea 3.000 de locuitori, populația s-a înjumătățit. În tot satul mai sunt doar câțiva copii, majoritatea lăsați în grijă bunicilor. 300 de case sunt pustii, din cele 900 ale comunei
 
„Satul e îmbătrânit, satul e… mai mult de trei sferturi e îmbătrânit. 20% dacă mai e tineret, restul e plecați toți. Comună e săracă, nici apa, nici canalizare nu e.”, a declarat un localnic.
 
„Nu avem farmacie, apa curentă, nimic, nimic. Nicio perspectivă în comună asta, cu asemenea oameni nicio perspectivă!”, a mai spus alt localnic.

Citește continuarea în Business Magazin!