China, alte exerciții militare în jurul Taiwanului. Joe Biden este ”preocupat” de acțiunile Chinei

China, alte exerciții militare în jurul Taiwanului. Joe Biden este ”preocupat” de acțiunile Chinei
Președintele SUA, Joe Biden (Sursa: Mediafax Foto)
Publicat: 08/08/2022, 19:46

China a anunțat luni, 8 august, alte noi exerciții militare în jurul Taiwanului, la o zi după încheierea celor mai mari exerciții din istorie, pentru a protesta față de vizita de zilele trecute a lui Nancy Pelosy. Joe Biden este sceptic cu privire la situația actuală din Taiwan.

Un comandant al Chinei a declarat că va desfășura exercițiile concentrându-se pe operațiunile anti-submarine și de asalt pe mare, confirmând temerile unor analiști de securitate care susțin că Beijingul va menține presiunea asupra Taiwanului.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că nu este îngrijorat de Taiwan, dar că este preocupat de acțiunile Chinei în regiune, după vizita președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, la Taipei.

Biden, sceptic față de acțiunile din jurul Taiwanului

„Sunt îngrijorat de faptul că se mișcă mai mult ca până acum. Dar nu cred că va fi ceva mai mult”, a declarat Biden ca răspuns la întrebarea unui reporter despre exercițiile militare chinezești în apropierea Taiwanului.

China a anunțat luni noi exerciții militare în mările și spațiul aerian din jurul Taiwanului, la o zi după ce era programată încheierea celor mai mari exerciții din istorie, pentru a protesta față de vizita de săptămâna trecută a lui Nancy Pelosi pe insulă.

Întrebat dacă a considerat că decizia lui Pelosi de a vizita insula autonomă disputată a fost o „mișcare înțeleaptă”, Biden a răspuns: „A fost decizia ei”.

China consideră că Taiwanul face parte din teritoriul său și nu a renunțat niciodată la folosirea forței pentru a-l aduce sub controlul său, potrivit Reuters.com.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult