Circulație îngreunată pe drumuri naționale din cinci județe, din cauza zăpezii

Publicat: 26 11. 2013, 09:23
Actualizat: 26 11. 2013, 10:21

Circulația este îngreunată, marți dimineață, pe drumuri naționale din județele Vâlcea, Caraș-Severin, Bihor, Alba și Harghita, unde s-a depus un strat de zăpadă între unu și trei centimetri, însă nu sunt porțiuni de drum închise sau blocate.
Centrul Infotrafic a anunțat marți dimineață că nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulație întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.

Potrivit Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, în județul Vâlcea, pe DN 7A Voineasa – Obârșia Lotrului, între kilometri 50-91, s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ doi centimetri.

În județul Caraș-Severin, pe DN 57B Oravița – Anina, între kilometri 11-16 este un strat de zăpadă de aproximativ un centimetru.

De asemenea, un strat de zăpadă de aproape un centimetru s-a depus și pe porțiuni de drum din județele: Bihor – pe DN 1H la Sinteu și pe DN 75 la Măgura; Alba – pe DN 67C la Sugag; Harghita – pe DN 13B Bucin – Borzon.

În județul Sibiu, pe DN 7C Bâlea Cascadă este zăpadă frământată de unu-trei centimetri, potrivit CNADNR.

Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri au acționat în total cu 156 de utilaje și au răspândit 734 de tone de material antiderapant, în județele: Argeș, Prahova, Dolj, Vâlcea, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara, Cluj, Bistrița, Bihor, Maramureș, Alba, Sălaj, Brașov, Mureș, Harghita, Covasna, Sibiu, Iași, Neamț și Suceava, a precizat CNADNR.

Și pe autostrada A3 Transilvania s-a intervenit preventiv cu trei utilaje și au fost răspândite zece 10 tone de sare, potrivit sursei citate.