CORONAVIRUS. Cât costă tratamentul cu Remdesivir, medicamentul recomandat de medicii din Europa și SUA împotriva COVID-19

Redactor:
Razvan Ilie
CORONAVIRUS. Cât costă tratamentul cu Remdesivir, medicamentul recomandat de medicii din Europa și SUA împotriva COVID-19
România primește Remdesivir pentru tratarea a 5.000 de pacienți Covid. Când vor sosi primele doze în țară / Sursa foto: Shutterstock

A fost stabilit prețul unui tratament cu Remdesivir, cel mai eficient medicament de până în prezent împotriva noului coronavirus. Producătorul Gilead Sciences a anunțat luni cât costă medicamentul recomandat atât în SUA, cât și în Europa în tratarea COVID-19.

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat în urmă cu câteva zile aprobarea utilizării Remdesivir pentru tratarea COVID-19, primul astfel de medicament care primește undă verde din partea Agenției pentru utilizarea în Europa.

Medicamentul este inclus și în România în Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2, recomandat prin Ordinul nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2. „Remdesivir poate fi cel mai bun medicament antiviral pentru tratamentul 2019-nCoV”, se spune în documentul ministerial de la București.

Remdesivir, produs de compania americană Gilead Sciences, a apărut prima dată pe piață ca tratament pentru Ebola, dar a avut un efect foarte limitat.

Prețuri sub recomandările unor institute medicale

Compania farmaceutică a anunțat luni care sunt costurile în tratarea COVID-19, potrivit Wall Street Journal. Astfel, prețul va fi de 2.340 de dolari pentru un tratament de cinci zile în Statele Unite și alte țări dezvoltate, în timp ce prețul pentru un singur flacon este de 390 de dolari.

Prețul este sub recomandarea celor de la Institute for Clinical and Economic Review (ICER) de săptămâna trecută de 5.080 de dolari pe cură.

În cazul companiilor americane private de asigurare, prețul Remdesivir va fi de 520 de dolari pe flacon, ceea ce înseamnă 3.120 de pacient pentru un tratament de 6 flacoane.

Un studiu recent arată eficacitatea Remdesivir

Un studiu internațional realizat la finalul lunii aprilie și la care au participat peste o mie de persoane a arătat că Remdesivir ar putea reduce timpul necesar pentru ca pacienții să își revină. Astfel, potrivit studiului, pacienții tratați cu acest medicament au, în medie, nevoie de patru zile mai puțin pentru a-și reveni.

De asemenea, studiul a mai arătat că rata mortalității a scăzut atunci când a fost utilizat Remdesivir, dar scăderea nu este semnificativă din punct de vedere statistic.

„Experimente pe animale au arătat că, în comparație cu grupul de control, remdesivir poate reduce efectiv titrul virusului la șoareci infectați cu (MERS)-CoV, îmbunătățește deteriorarea țesutului pulmonar și are efect mai bun decât cel al grupului tratat cu lopinavir/ritonavir combinat cu interferon-β. Medicamentul a finalizat faza III clinică pentru tratamentul infecției cu virusul Ebola și există date relativ complete de farmacocinetică și siguranță pentru corpul uman. Cu toate acestea, eficacitatea și siguranța remdesivir la pacienții cu 2019- nCoV trebuie să fie confirmată în continuare de cercetarea clinică. În plus, remdesivir reduce eliminarea virusului la 2 zile de administrare”m se precizează în Protocolul de tratament elaborat de Ministerul Sănătății de la noi.

Testele clinice din SUA relevă că medicamentul Remdesivir accelerează recuperarea în cazul pacienţilor care au forme avansate de Covid-19.

„Pacienţii spitalizaţi cu forme avansate de Covid-19 şi simptome pulmonare care au primit Remdesivir s-au recuperat mai rapid decât pacienţii în situaţii similare supuşi unei proceduri placebo, conform analizării preliminare asupra datelor obţinute printr-un studiu clinic aleatoriu efectuat pe 1.063 de pacienţi, iniţiat pe 21 februarie”, anunţă Institutele Naţionale pentru Sănătate din SUA (NIH).

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Marturii șocante din spitalul groazei de la Reșița. O pacientă dezvăluie cum sunt 'tratați' bolnavii
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
REZULTATE SONDAJ Mediafax și Ziarul Financiar. Cine câștigă alegerile parlamentare din 6 decembrie
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Deschiderea mormântului PREOTULUI evreu CAIFA a scos la iveală ceva INCREDIBIL care provoacă o controversă...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
BOMBĂ! Câți bani câștigă surorile Gabrielei Firea. Au funcții importante în România
Alexandru Rafila face anunțul zilei. Vom avea multe decese CORONAVIRUS, în decembrie
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Oana Zăvoranu și-a făcut propria emisiune online. Vedeta a postat primele imagini: ”Vă era mă...
Inchide