COVID 19. Nouă pacienți infectați cu noul coronavirus la un centru privat de dializă din București!

Publicat: 25 03. 2020, 12:21

O clinică privată de dializă a fost închisă și amendată de inspectorii DSP, după ce nouă pacienți au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică a municipiului București a demarat o anchetă epideiomiologică și spun că numărul celor infectați ar putea fi mult mai mare.

Inspectorii DSP București au declanșat ancheta epidemiologică după ce, marți după amiază, la unul dintre punctele de lucru ale clinicii au fost confirmate pozitiv la COVID 19 un număr de nouă persoane, însă situația poate fi, în realitate, mult mai gravă. Și aste, pentru că în punctul de lucru respectiv au fost prelevate 40 de probe. S-au primit, până acum, rezultate pentru jumătate dintre acestea, urmând să se stabilească dacă, printre celelalte 20, vor mai fi identificate noi persoane infectate.

Potrivit DSPM București, a fost verificat și modul de funcționare și acreditare al celor șase puncte de lucru ale Centrului de dializă -spitalizare de zi și au decis suspendarea activității până la remedierea deficiențelor constatate.

Inspectorii au stabilit că unitatea nu respectă structura funcțională autorizată referiroare la numărul de paturi și  nu au fost luate măsuri pentru prevenirea infectării cu COVID 19

În acest sens, conform DSPMB, nu  a fost asigurată o distanță minimă corespunzatoare în spațiul de așteptare de la recepție, personalul nu purta echipament complet, nu s-au respectat procedurile și protocoalele de lucru privind curățenia și dezinfecția și nici nu s-a făcut dezinfecția terminală după ce s-a știut de primul pacient confirmat.

Unitatea a fost amendată de inspectorii sanitari cu 30.000 lei.