Cuib de berze lovit de trăsnet. Cum a reușit o barză să-și protejeze puii de flăcări – VIDEO

Publicat: 05 06. 2019, 11:38

Incidentul a avut loc într-un sat din Sibiu, iar o barză a uimit pe toată lumea deoarece și-a protejat puii de flăcările care au cuprins cuibul. Pasărea a stat cu aripile deschise, acoperindu-și cei patru pui cu trupul ei, chiar și atunci când pompierii au intervenit cu jeturi puternice de apă, scrie Turnul Sfatului.

Totul s-ar fi întâmplat din cauza unui trăsnet care a lovit cuibul. Curentul electric a fost oprit, iar după stingerea incendiului, în cuib au fost găsiți patru pui, care au suferit arsuri, dar au șanse de supraviețuire.

Puii au fost lăsați în grija voluntarilor de la Prietenii berzelor. 

„Au fost momente grele când așteptam pompierii și auzeam puii clămpănind în cuib. Una dintre berze a rămas în permanență la cuib, chiar și atunci când focul s-a întețit. S-a întrerupt furnizarea curentului electric și pompierii au putut interveni pentru stingerea incendiului. Au fost preluați 4 pui de barză, toți cu arsuri la nivelul corpului și picioarelor, cel mai mic dintre ei fiind cel mai grav ars. Puii vor rămâne în grija noastră până când vor putea fi eliberați”, a scris Miruna Gritu, pe pagina de Facebook a asociației.

Foto: Captură