Cumpărau animale cu bani falși. Ce se va întâmpla cu caii descoperiți la percheziții

Publicat: 21 01. 2020, 15:53

This browser does not support the video element.

Conform informării BCCO, din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie 2019 până în prezent, cele nouă persoane implicate și pentru care a fost emis mandat de aducere, ar fi achiziționat animale vii, de la diverse persoane, din județele Alba și Sibiu, folosind, pentru plata acestora, bancnote false, iar ulterior ar fi valorificat animalele la un centru de sacrificare de pe raza județului Alba.

„Acțiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulație bancnote contrafăcute, cu prilejul achiziționării de animale, de la diverse persoane”, se precizează într-o informare a BCCO. „Au fost identificați 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacții în care a fost folosită monedă falsă. Aceștia vor fi verificați cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”.

În plus, în urma perchezițiilor de marți, 21 ianuarie 2020, polițiștii au ridicat 1.200 de dolari SUA contrafăcuți, în cupiură de 100 de dolari și o bancnotă de 200 de euro falsă. De asemenea, polițiștii au ridicat o armă neletală, supusă autorizării, deținută în mod ilegal, înscrisuri și telefoane mobile, care au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit precizărilor polițiștilor, aceștia au pus în executare nouă mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la poliție pentru audierii și luarea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.

La acțiune, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia au beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratelor de Poliție Județene Alba și Sibiu și de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba.

În cazul animalelor depistate, potrivit precizărilor ANSVSA, în cazul speciei cabalină, responsabilă de verificarea trasabilității în ceea privește proprietarii este Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ). DSVSA transmit o cerere către reprezentații ANZ, aceștia verifică microcipul și află proprietarii de drept, în acest caz păgubiții.

Sursă video: Poliția Română

Sursă foto: Pixabay