Cursuri exclusiv online în aproape 4.500 de şcoli din ţară

Publicat: 05 11. 2020, 16:59

Numărul şcolilor unde elevii fac cursuri exclusiv online a ajuns la 4.478, a anunţat, joi, Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Potrivit MEC, 8.156 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 1 (S1), cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Alte 5.022 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Un număr de 4.478 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

MEC menţionează că dintre cele 4.478 de unităţi aflate în Scenariul roşu, 368 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 4.110 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Scene șocante la o școală din Tulcea: Un pseudo-hingher maltratează cu sânge rece un câine în fața elevilor!

Scene de groază în orașul Babeni, din județul Vâlcea, acolo unde un pseudo-hingher, care nici măcar legitimație nu avea, maltratează cu sânge rece un câine în curtea unui liceu, de față cu elevii îngroziți de ceea ce se întâmplă. Chiar dacă martorii strigau disperați să lase animalul în pace deoarece începuse să sângereze, bărbatul nici nu îi bagă în seamă și are în continuare un comportament inuman.

Asociația non-guvernamentală pentru protectia animalelor Kola Kariola a postat pe pagina oficială de Facebook un videoclip care prezintă imagini de groază chiar și pentru un adult și pentru orice om cu suflet – un așa-zis hingher leagă o cățelușă de gât cu o sârmă „pusă pe un băț” și o maltratează.

Mărturia unui elev: „Zeci de copii care plângeau și strigau să lase cățelușa în pace!”
Unul dintre elevii liceului a relatat scenele de groază, în care un bărbat dă dovadă de un comportament inuman dincolo de limite.