Dan Diaconescu, acuzat de șantaj împreună cu un „clarvăzător” care n-a văzut DNA-ul: „În 2014, o să mă vedeți candidând la președinție”

Dan Diaconescu, acuzat de șantaj împreună cu un „clarvăzător” care n-a văzut DNA-ul: „În 2014, o să mă vedeți candidând la președinție”
Procurori DNA, însoțiți de jandarmi și mascați, au descins, luni, la sediul postului OTV din București și la locuința patronului acestuia, Dan Diaconescu. Potrivit unei declarații făcute aseară de avocatul acestuia, Diaconescu a fost pus sub învinuire pentru infracțiunea de șantaj.

Ulterior, bossul OTV a ajuns la concluzia că nu e vorba de ofarsă, ci de un abuz, situație în care ar avea de optat între treivariante. Prima ar fi să-și transforme televiziunea într-unoffshore, pentru a nu mai da socoteală autorităților române. Adoua, să vândă OTV-ul, pentru a scăpa de „persecuțiile” la carel-au supus, pe rând, guvernările postdecembriste. Cea de-a treiaeste, de altfel, și cea mai „drastică”: va înființa un partidpolitic și va „ataca”, la viitoarele alegeri, Cotroceniul. „În2014, o să mă vedeți și pe mine, cu un mare alai de oameninemulțumiți, candidând la președinție”.

Dosarul care i-a stricat vacanța luiDiaconescu

Patronul postului OTV a fost audiat de DNA, pe data de 19februarie, ca martor într-un dosar în care primarul unei comunearădene l-a denunțat pe Doru Pârv că i-ar fi cerut peste 100.000 deeuro pentru a nu divulga la OTV imagini compromițătoare la adresaedilului. În denunț se arată că Doru Pârv i-ar fi cerut primaruluipeste 100.000 de euro, în mai multe tranșe, prima fiind de 25.000de euro, pentru a nu face publice, în cadrul emisiunii lui DanDiaconescu de la OTV, o serie de imagini și informațiicompromițătoare legate de afacerile pe care le-ar derula. Primarulnu i-ar fi dat clarvăzătorului niciun ban din cei ceruți, în schimba formulat un denunț la Direcția Națională Anticorupție. În acestdosar, Doru Pârv are calitatea de învinuit. Surse judiciare susțincă, în luna februarie, Dan Diaconescu a fost la DNA pentru căapărătorii lui Doru Pârv l-au solicitat ca martor.

Diaconescu a declarat la intrarea în sediul DNA că, potrivit luiDoru Pârv, acesta l-a împrumutat pe primar cu bani, pentru că erauprieteni, însă Ioan Moț nu a mai vrut să îi dea banii înapoi. DoruPârv spune că deține o casetă cu soția primarului, care garantaacest împrumut”. Dan Diaconescu a mai declarat că nu a făcut niciunmaterial cu primarul în cauză și că se așteaptă „să fie oglumă”.
În cursul după-amiezii, autoritățile au emis un mandat de aducerepe numele lui Doru Pârv, care a fost ridicat și dus la sediulInspectoratului Județean de Poliție Arad, urmând să fie adus laBucurești pentru a fi confruntat cu Dan Diaconescu.

Procurori DNA, însoțiți de jandarmi și mascați, au descins,luni, la sediul postului OTV din București și la locuințapatronului acestuia, Dan Diaconescu. Potrivit unei declarațiifăcute aseară de avocatul acestuia, Diaconescu a fost pus subînvinuire pentru infracțiunea de șantaj. Principala probă aanchetatorilor ar fi difuzarea unui promo în care Dan Diaconescuanunța dezvăluiri despre primarul din Zărand, dezvăluiri careulterior nu au mai apărut pe post.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul căanchetatorii au căutat anumite casete care reprezintă probe într-undosar penal care îi vizează pe Doru Pârv și Dan Diaconescu. DoruPârv este un „clarvăzător” care realizează o emisiune la OTV. Înplus, acesta a fost invitat adesea în emisiunea realizată de DanDiaconescu pentru a-și exprima opinia în unele cazuri extrem demediatizate, cum ar fi dispariția avocatei Elodia Ghinescu. Dosarulpenal aflat în lucru la DNA s-a constituit în urma unui denunțfăcut de un primar din județul Arad, căruia Doru Pârv i-ar fi cerutbani pentru a opri difuzarea unei casete compromițătoare.

Patronul OTV spera ca procurorii să o caute peElodia

În momentul perchezițiilor, Dan Diaconescu nu se afla înRomânia. Contactat de ziarul Gândul, în jurulorei 13.45, el a declarat: „N-am mai auzit așa ceva, să-ți spargăușa, în condițiile în care nu există un dosar și nu ești învinuitde nimic. Nici avocații mei n-au mai auzit așa ceva. Eu sunt înstrăinătate, mă urc acum în avionul meu personal și, în două ore,voi fi în țară. Sper să nu mi-l confiște și pe ăsta, când ajung.Sau poate mă arestează. Orice e posibil la noi. Nu m-ar mira să-mifacă și percheziție la bord”.

În doar câteva ore, Dan Diaconescu a ajuns la DNA. Înainte de aintra în sediul instituției, Diaconescu a stat de vorbă cu colegiijurnaliști, comentând „vizitele” matinale ale oficialilor: „Nuînțeleg de ce au fost la mine acasă când nu eram acolo. Știau cândam plecat, știau când mă-ntorc. Tot timpul sunt filat, dar nu măderanjează”. Ce făceau procurorii la el acasă și la sediile OTV?”Căutau o casetă. N-au vrut să spună ce casetă, că poate-i ajutam.Au căutat prin toate, au plecat fără să ia nimic”. Diaconescu sedeclară nedumerit de această acțiune: „La început, s-a crezut că ecăutată Elodia, fără nicio glumă. Am fost acuzat că o ascund lamine acasă”. (Citește mai departe în paginaurmătoare)

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
O localitate din Dâmbovița a fost carantinată deși nu avea niciun caz de COVID. Gafă...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Bianca Dragușanu, atac dur la adresa divelor din România. Blondina a făcut-o praf pe Carmen...
Inchide