Dan Diaconescu, acuzat de șantaj împreună cu un „clarvăzător” care n-a văzut DNA-ul: „În 2014, o să mă vedeți candidând la președinție”

Dan Diaconescu, acuzat de șantaj împreună cu un „clarvăzător” care n-a văzut DNA-ul: „În 2014, o să mă vedeți candidând la președinție”
Procurori DNA, însoțiți de jandarmi și mascați, au descins, luni, la sediul postului OTV din București și la locuința patronului acestuia, Dan Diaconescu. Potrivit unei declarații făcute aseară de avocatul acestuia, Diaconescu a fost pus sub învinuire pentru infracțiunea de șantaj.

Ulterior, bossul OTV a ajuns la concluzia că nu e vorba de ofarsă, ci de un abuz, situație în care ar avea de optat între treivariante. Prima ar fi să-și transforme televiziunea într-unoffshore, pentru a nu mai da socoteală autorităților române. Adoua, să vândă OTV-ul, pentru a scăpa de „persecuțiile” la carel-au supus, pe rând, guvernările postdecembriste. Cea de-a treiaeste, de altfel, și cea mai „drastică”: va înființa un partidpolitic și va „ataca”, la viitoarele alegeri, Cotroceniul. „În2014, o să mă vedeți și pe mine, cu un mare alai de oameninemulțumiți, candidând la președinție”.

Dosarul care i-a stricat vacanța luiDiaconescu

Patronul postului OTV a fost audiat de DNA, pe data de 19februarie, ca martor într-un dosar în care primarul unei comunearădene l-a denunțat pe Doru Pârv că i-ar fi cerut peste 100.000 deeuro pentru a nu divulga la OTV imagini compromițătoare la adresaedilului. În denunț se arată că Doru Pârv i-ar fi cerut primaruluipeste 100.000 de euro, în mai multe tranșe, prima fiind de 25.000de euro, pentru a nu face publice, în cadrul emisiunii lui DanDiaconescu de la OTV, o serie de imagini și informațiicompromițătoare legate de afacerile pe care le-ar derula. Primarulnu i-ar fi dat clarvăzătorului niciun ban din cei ceruți, în schimba formulat un denunț la Direcția Națională Anticorupție. În acestdosar, Doru Pârv are calitatea de învinuit. Surse judiciare susțincă, în luna februarie, Dan Diaconescu a fost la DNA pentru căapărătorii lui Doru Pârv l-au solicitat ca martor.

Diaconescu a declarat la intrarea în sediul DNA că, potrivit luiDoru Pârv, acesta l-a împrumutat pe primar cu bani, pentru că erauprieteni, însă Ioan Moț nu a mai vrut să îi dea banii înapoi. DoruPârv spune că deține o casetă cu soția primarului, care garantaacest împrumut”. Dan Diaconescu a mai declarat că nu a făcut niciunmaterial cu primarul în cauză și că se așteaptă „să fie oglumă”.
În cursul după-amiezii, autoritățile au emis un mandat de aducerepe numele lui Doru Pârv, care a fost ridicat și dus la sediulInspectoratului Județean de Poliție Arad, urmând să fie adus laBucurești pentru a fi confruntat cu Dan Diaconescu.

Procurori DNA, însoțiți de jandarmi și mascați, au descins,luni, la sediul postului OTV din București și la locuințapatronului acestuia, Dan Diaconescu. Potrivit unei declarațiifăcute aseară de avocatul acestuia, Diaconescu a fost pus subînvinuire pentru infracțiunea de șantaj. Principala probă aanchetatorilor ar fi difuzarea unui promo în care Dan Diaconescuanunța dezvăluiri despre primarul din Zărand, dezvăluiri careulterior nu au mai apărut pe post.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul căanchetatorii au căutat anumite casete care reprezintă probe într-undosar penal care îi vizează pe Doru Pârv și Dan Diaconescu. DoruPârv este un „clarvăzător” care realizează o emisiune la OTV. Înplus, acesta a fost invitat adesea în emisiunea realizată de DanDiaconescu pentru a-și exprima opinia în unele cazuri extrem demediatizate, cum ar fi dispariția avocatei Elodia Ghinescu. Dosarulpenal aflat în lucru la DNA s-a constituit în urma unui denunțfăcut de un primar din județul Arad, căruia Doru Pârv i-ar fi cerutbani pentru a opri difuzarea unei casete compromițătoare.

Patronul OTV spera ca procurorii să o caute peElodia

În momentul perchezițiilor, Dan Diaconescu nu se afla înRomânia. Contactat de ziarul Gândul, în jurulorei 13.45, el a declarat: „N-am mai auzit așa ceva, să-ți spargăușa, în condițiile în care nu există un dosar și nu ești învinuitde nimic. Nici avocații mei n-au mai auzit așa ceva. Eu sunt înstrăinătate, mă urc acum în avionul meu personal și, în două ore,voi fi în țară. Sper să nu mi-l confiște și pe ăsta, când ajung.Sau poate mă arestează. Orice e posibil la noi. Nu m-ar mira să-mifacă și percheziție la bord”.

În doar câteva ore, Dan Diaconescu a ajuns la DNA. Înainte de aintra în sediul instituției, Diaconescu a stat de vorbă cu colegiijurnaliști, comentând „vizitele” matinale ale oficialilor: „Nuînțeleg de ce au fost la mine acasă când nu eram acolo. Știau cândam plecat, știau când mă-ntorc. Tot timpul sunt filat, dar nu măderanjează”. Ce făceau procurorii la el acasă și la sediile OTV?”Căutau o casetă. N-au vrut să spună ce casetă, că poate-i ajutam.Au căutat prin toate, au plecat fără să ia nimic”. Diaconescu sedeclară nedumerit de această acțiune: „La început, s-a crezut că ecăutată Elodia, fără nicio glumă. Am fost acuzat că o ascund lamine acasă”. (Citește mai departe în paginaurmătoare)

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Ion Țiriac și-a amintit ziua în care i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase!...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Vestea teribilă pentru toți șoferii: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide