De teama coronavirusului, angajații Poștei din Dolj cer măști și mănuși pentru manevrarea coletelor din China

Publicat: 29 01. 2020, 19:00
Poșta Română nu mai livrează pensii și alocații la domiciliile suspecților de coronavirus

Mai mulți angajați ai Oficiilor Poștale din Craiova au declarat, sub protecția anonimatului, corespondentului MEDIAFAX, că manevrează coletele venite din China fără să aibă echipament special.

„Sigur că ne e teamă să nu ne îmbolnăvim. Noi știm pe unde au trecut coletele astea. Nu am primit mănuși, măști, nimic. Dacă se transmite boala aia mai ușor decât spun la televizor”, a spus o angajată a Poștei Române.

Reprezentanții sindicatelor lucrătorilor poștali au cerut conducerii companiei să ia măsuri de protecție a angajaților.

„Cred că acum două zile, președintele sindicatului a solicitat conducerii Poștei Române ca angajaților să li se dea măști și mănuși. Sunt, într-adevăr, foarte multe colete care vin din China. Până acum nu s-a plâns nimeni că ar fi probleme”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Titi Roman, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poștali Dolj.

Conducerea Poștei Române anunță că activitatea din Biroul de Schimb Internațional, acolo unde ajung coletele din străinătate, este atent monitorizată și promite că, în perioada următoare, angajații vor primi dezinfectant, mănuși și măști medicale.

„Toate coletele venite din China urmează procedurile uzuale de vămuire și distribuție. Compania Naționala Poșta Română a instituit deja un grup de lucru care monitorizează activitatea din Biroul de Schimb Internațional (BSI), acolo unde ajung toate coletele externe. De asemenea, am luat hotărârea să suplimentăm măsurile de igienă și protecție a celor care vin direct în contact cu coletele provenite din China. Astfel, în perioada imediat se vor instala dozatoare cu gel dezinfectant, iar angajații vor primi mănuși și măști medicale”, a declarat Horia Grigorescu, directorul Companiei Poșta Română.