DECIZIE. USR își suspendă activitățile de precampanie și solicită Guvernului măsuri pentru protejarea economiei de coronavirus

Publicat: 10 03. 2020, 10:43

Președintele USR Dan Barna a decis  ca toate activitățile de precampanie desfăşurate în stradă şi activităţile door to door de distribuire directă de materiale de promovare au fost suspendate.  Conducerea USR solicită Guvernului  ia măsuri pentru protejarea economiei, în contextul crizei cauzate de coronavirus.

„Domenii ca transporturile, turismul, retailul, alimentaţia publică, industria sunt cele care simt deja primele efecte. Vor urma, din păcate, şi altele. Pentru a putea ieşi din criză cu cât mai puţine pagube e nevoie să fim pregătiţi cu măsuri de sprijin pentru companii şi angajaţii lor”, a scris dan Barna pe pagina de Facebook a USR.

Dan Barna a cerut Guvernului să prezinte, în cel mai scurt timp posibil, un plan de acţiune pentru protejarea economiei şi a locurilor de muncă în contextul crizei provocate de coronavirus. Potrivit acestuia, Claudiu Năsui a propus deja câteva măsuri ce pot fi implementate relativ repede. Acestea prevăd plata concediilor medicale în avans de către CNAS, credite fiscale pentru pierderile provocate de Covid-19, prelungirea perioadelor de plată a taxelor şi impozitelor, facilităţi fiscale pentru companiile care aplică măsuri de prevenire şi stoparea cheltuielilor care nu sunt legate de Covid-19.

„Domenii ca transporturile, turismul, retailul, alimentaţia publică, industria sunt cele care simt deja primele efecte. Vor urma, din păcate, şi altele. Pentru a putea ieşi din criză cu cât mai puţine pagube e nevoie să fim pregătiţi cu măsuri de sprijin pentru companii şi angajaţii lor. Colegul meu, Claudiu Năsui, a propus deja câteva măsuri ce pot fi implementate relativ repede (…). Ele pot fi completate şi cu alte acţiuni după consultarea tuturor celor care au un cuvânt de spus în aceste chestiuni: companii, investitori, sistemul financiar, sindicate”, a spus Barna.