Deputat PNL: Contractul semnat pentru înființarea Editurii Didactice și Pedagogice este ilegal

Publicat: 22 06. 2018, 10:50
Actualizat: 25 03. 2019, 20:06
Convertirea automată a tichetelor de vacanță în tichete de masă, măsura pentru susținerea românilor în pandemie / Propunerea unui deputat PNL

„Ministerul Educației a semnat deliberat un contract de 25 milioane de lei cu o entitate a cărei înființare a fost considerată ilegală. Decizia Curții Constituționale din 19 aprilie arată clar faptul că Ordonanța de urgență a Guvernului nr.76/2017 – care prevedea transformarea Editurii Didactice și Pedagogice (EDP) din regie autonomă în societate pe acțiuni – este neconstituțională. Ministerul a prevăzut faptul că decizia Curții Constituționale va fi nefavorabilă pentru înființarea societății pe acțiuni Editura Didactică și Pedagogică și a încheiat acest contract dubios chiar înainte ca decizia CCR despre această speță să fie publicată în Monitorul Oficial”, a afirmat Marilen Gabriel Pirtea într-un comunicat de presă remis de MEDIAFAX.

El a susținut că există riscul de a irosi o sumă imensă din bugetul Ministerului Educației „este iminent”.

„Riscul de a irosi un buget imens din visteria Ministerului Educației este iminent, prin alocarea sa către un singur contract în valoare de 25 de milioane de lei pentru tipărirea de manuale, contract realizat prin încredințare directă cu un furnizor cu care ministerul nu avea dreptul legal să încheie raporturi contractuale. Riscul de fond rămâne, ca și până acum, acela de a nu răspunde corect nevoii de manuale pentru următorul an școlar, o gravă deficiență managerială și de capacitate practică întâlnită de mulți ani în Ministerul Educației”, a mai precizat deputatul PNL.