Deputatul Ialomițianu, fost ministru pedelist de Finanțe, a fost dat în judecată, pentru calomnie

Publicat: 20 01. 2014, 16:39
Actualizat: 20 01. 2014, 17:34

Deputatul pedelist Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe în guvernele Boc și Ungureanu, a fost dat în judecată pentru calomnie de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov și de șeful acestei instituții, pesedistul Claudiu Susanu.

Potrivit acestuia din urmă, în 27 septembrie 2013, la o ședință a Comitetului pentru Persoane Vârstnice de pe lângă Prefectura Brașov, parlamentarul pedelist l-a acuzat public pe Susanu și instituția condusă de acesta de fapte grave de corupție, încălcarea îndatoririlor de serviciu și șantaj politic asupra patronilor de firme, amenințați cu controale „la sânge” pentru a se înscrie în PSD.

„Ialomițianu a susținut că are numeroase sesizări în acest sens din partea cetățenilor din municipiul și județul Brașov, dar a refuzat să dea curs solicitărilor noastre de a ni le prezenta sau de a le pune la dispoziția organelor în drept”, a adăugat Susanu.

În cererea de chemare în judecată, înregistrată astăzi la Judecătoria Brașov, reclamanții solicită instanței obligarea lui Ialomițianu la plata unei  daune simbolice de 1 leu și la scuze publice în trei cotidiane naționale.

„Ce spune Susanu e o minciună, au n-am zis așa ceva la ședința respectivă, dacă aș fi zis, ar fi apărut în toată presa locală măcar. De fapt, a fost doar o dispută politică între mine și deputatul Emil Niță de la PSD, pe tema acțiunilor actualei guvernări USL-iste. Iar când a intervenit în discuție și Susanu, i-am spus doar că sunt persoane care au venit la cabinetul meu parlamentar și s-au plâns de activitatea  instituțiilor statului de la Brașov, inclusiv a Protecției Consumatorului, atâta tot”, a replicat ex-ministrul Ialomițianu la solicitarea Gândul.

Acesta a mai spus că o să se prezinte la proces. „Aștept să primesc citația de la Judecătorie, dacă nu cumva o să fim trimiși mai întâi la mediator”.