Descoperire din al Doilea Război Mondial la Alba Iulia

Publicat: 15 01. 2016, 13:43

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că o echipă de muncitori care desfășura lucrări pe un șantier la un pod rutier dezafectat, din zona Trei Poduri din apropierea municipiului Alba Iulia, a descoperit, joi, două proiectile de calibrul 76 de milimetri și a anunțat ISU.

Marescu a spus că acolo s-a deplasat o echipă de pirotehniști care a descoperit, în cursul zilei de joi, alte 11 proiectile asemănătoare celor descoperite inițial de muncitori, despre care se presupune că provin din cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit sursei citate, specialiștii pirotehniști fac, vineri, alte verificări în zonă pentru a vedea dacă există și alte proiectile sau resturi de muniție.

„Pe timpul nopții, zona asanată de muniție neexplodată a fost păzită de un echipaj de jandarmi. Echipa pirotehnică continuă și astăzi (vineri – n.r.) activitățile de verificare a zonei pentru asanarea completă a terenului. Muniția descoperită a fost ridicată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat al inspectoratului, în vederea distrugerii ulterioare”, a afirmat Marescu.