Deținutul de la Penitenciarul Craiova care s-a urcat pe clădirea închisorii a renunțat la protest

Publicat: 15 09. 2012, 11:59
Actualizat: 28 09. 2018, 08:44

Deținutul de la Penitenciarul Craiova care s-a urcat, vineri, pe acoperișul închisorii pentru a protesta față de o sancțiune primită a coborât de pe clădire, a anunțat conducerea penitenciarului, precizând că agenții care erau de serviciu în momentul incidentului vor fi sancționați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al penitenciarului, Cătălin Borleanu, deținutul a coborât de pe clădirea închisorii vineri seară, după ora 20.00.

„În urma discuțiilor purtate de către personalul unității cu persoana privată de libertate, aceasta a încetat forma de protest. Deținutul a fost dus apoi la cabinetul medial, stabilindu-se că starea de sănătate a acestuia este bună. Ca urmare a incidentului, împotriva acestuia va fi sesizată comisia de disciplină a penitenciarului”, a declarat, sâmbătă, Cătălin Borleanu.

Totodată, conducerea penitenciarului va face o anchetă în acest caz, urmând să îi sancționeze pe agenții care erau de serviciu în momentul incidentului.

Vineri, în jurul orei 11.30, un deținut de la Penitenciarul Craiova s-a urcat pe clădirea închisorii, el reușind să scape de supravegherea agenților de pază, în timp ce se afla împreună cu alți deținuți în curtea închisorii.

Bărbatul a comis o abatere disciplinară în penitenciar pentru care a fost sancționat de agenții de pază. Nemulțumit de sancțiunea primită, deținutul a decis să se urce pe clădirea închisorii pentru a protesta.

Georgiana Stănescu, corespondenti@mediafax.ro