Doi italieni, dispăruți în vestul Afganistanului

Publicat: 15 02. 2012, 10:29
Actualizat: 26 07. 2012, 13:24
Poliția afgană a anunțat că a lansat operațiuni de căutare pentru a găsi doi italieni, aparent jurnaliști, care ar fi fost răpiți duminică în vestul Afganistanului, relatează AFP. Cei doi străini au dispărut în timp ce mergeau pe strada principală din districtul Shindand, în provincia Herat.

Poliția afgană a anunțat că a lansat operațiuni de căutare pentru a găsi doi italieni, aparent jurnaliști, care ar fi fost răpiți duminică în vestul Afganistanului, relatează AFP.

Cei doi străini au dispărut în timp ce mergeau pe strada principală din districtul Shindand, în provincia Herat, situată la granița cu Iranul, a declarat pentru AFP șeful departamentului de anchete penale pentru vestul Afganistanului, Ali Khan Husseinzada.

"Am primit informații de la serviciile secrete potrivit cărora doi italieni au fost răpiți în districtul Shindand. Primele informații arată că este vorba despre jurnaliști", a declarat Husseinzada.

"Anchetăm acest caz", a adăugat el.

Ambasada Italiei la Kabul și departamentul de la Herat Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate (ISAF), condus de italieni, au declarat că nu au informații privind această răpire.