Doi turiști, blocați pe un perete muntos din Bucegi. Salvamontiștii încearcă să îi salveze

Publicat: 13 12. 2014, 21:35
Actualizat: 14 01. 2020, 13:39

Salvatorii montani din Bușteni intervin, sâmbătă seară, pentru recuperarea a doi turiști care au rămas blocați în Masivul Bucegi, în zona „Albișoara”, un traseu de alpinism, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Șeful Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, a declarat corespondentului MEDIAFAX că salvatorii montani au plecat, în jurul orei 17.00, către zona în care se află cei doi, care este un perete muntos extrem de abrupt, ce face aproape unghi drept cu solul.

Salvamontiștii au ajuns la aproximativ o sută de metri de locul în care sunt turiștii, însă nu pot ajunge la ei pentru a-i scoate de acolo. În aceste condiții, o altă echipă a pornit către cei doi turiști, salvatorii urmând să le arunce acestora corzi și să încerce să-i scoată de acolo cu ajutorul corzilor de alpinism.

„În condițiile în care nu vor fi recuperați în noaptea aceasta, șansele lor sunt minime. Sus, pe munte, este frig, bate vântul, iar ei nu se pot mișca, acolo unde se află”, a spus șeful Salvamont Bușteni.

La ora transmiterii acestei știri, operațiunea de salvare este în desfășurare.

Și jandarmii montani din Dâmbovița au intervenit, sâmbătă, pentru a recupera trei turiști rămași blocați în Bucegi. O familie cu un copil a urcat cu autoturismul către Piatra Arsă, însă mașina a rămas blocată din cauza zăpezii. Jandarmii montani de la postul Peștera i-au ajutat pe turiști să scoată mașina și să ajungă în siguranță până la Cabana Dichiu.