Două sute de oameni la mitingul de simpatie față de proclamarea independenței Kosovo, la Sf.Gheorghe

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 24 02. 2012, 17:56
Aproximativ 200 de persoane participă la mitingul de simpatie din municipiul Sfântu Gheorghe față de proclamarea independenței provinciei Kosovo, organizat, miercuri după-amiază, de conducerea Consiliului Secuiesc - Scaunul Sfântu Gheorghe.

Aproximativ 200 de persoane participă la mitingul de simpatie din municipiul Sfântu Gheorghe față de proclamarea independenței provinciei Kosovo, organizat, miercuri după-amiază, de conducerea Consiliului Secuiesc – Scaunul Sfântu Gheorghe. Unii participanți la miting poartă pancarte cu inscripția "Autonomie teritorială pentru Ținutul Secuiesc", alții au drapele ale secuilor, iar alții doar făclii sau lumânări.

Primul a luat cuvântul Gazda Zoltan, secretarul Consiliului Secuiesc Scaunul Sfântu Gheorghe, care a spus, printre altele, că albanezii din Kosovo au arătat că, dacă există unitate, se pot desena hotare noi. Potrivit lui Gazda, puterea din România este împotriva independenței din Kosovo pentru că "nu are conștiința curată". În opinia liderilor Consiliului, dacă marile puteri din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii vor recunoaște independența provinciei Kosovo, atunci vor trebui să sprijine și autonomia Ținutului Secuiesc.

Consiliul Secuiesc a depus, luni, o cerere către autoritățile competente pentru ca miercuri, la orele 17.00, să poată fi organizat acest miting de simpatie față de proclamarea independenței provinciei Kosovo. Conducerea Consiliului Secuiesc – Scaunul Sfântu Gheorghe a făcut apel la localnici să participe la acest miting de simpatie cu o lumânare, iar cei care nu pot veni să aprindă una la fereastra casei lor.