Drobul de miel vegan, UN NOU PREPARAT pe mesele de Paște ale românilor: „Se apropie de gustul de carne”

Publicat: 08 04. 2023, 16:11
Sursă FOTO: Youtube

Drobul de miel este unul dintre preparatele tradiționale care nu lipsește niciodată de pe masa de Paște. Totuși, foarte multe persoane nu pot mânca acest preparat din mai multe motive, fie că nu le place gustul, fie că nu mănâncă deloc carne.

Și cum orice are o soluție, pentru cei care nu știu, acum există o rețetă vegană de drob de miel și o poți comanda chiar la tine acasă.

Restaurantele cu livrări la domiciliu pregătesc meniuri tradiţionale pascale din vegetale.

Friptura fără carne şi salata de boeuf vegană încep acum să intre în atenția românilor.

Friptura de miel fără miel sfârâie pe grătar la fel de bine ca preparatul original, iar reţeta vegană promite un gust tradiţional, spun bucătarii şi cei care au renunţat la carne.

„O alternativă foarte gustoasă şi care se apropie de gustul de carne este această friptură care conţine sfeclă care să-i dea culoarea de carne şi este din proteină din mazăre.

Noi o punem cu stufat. Aşa cum este carnea de miel cu stufatul, noi facem această proteină de mazăre”, spune Roxana Boghean, administrator restaurant.

Preparatele vegane, din ce în ce mai apreciate de români

Nu doar mielul de Paşte are variantă vegană, ci şi salata de boeuf sau sarmalele.

„Sarmalele făcute din hrişcă, ciuperci şi morcov. Avem şi anumite seminţe pe care le măcinăm şi le punem în interior ca să lege toată compoziţia.

Salata de boeuf este legată cu crema de caju cu turmeric. Din cauza cremei de turmeric, seamăna cu maioneza”, a explicat Roxana Boghean, administrator restaurant.

Şi restaurantele cu specific românesc încing cuptoarele, însă pentru miel adevărat.

„Este alegerea fiecăruia să aleagă între miel şi mâncarea vegană. Pentru gust, nu ai cum să refuzi o bucată de carne de miel”, a spus Iustin Manea, bucătar.

Totuși, nutriţioniştii sunt de acord şi cu meniul tradiţional de Paşte şi cu cel vegan, potrivit Observator.ro.

Nu ingredientele fac rău, cred ei.

„Important este să ştii unde să te opreşti. Că se consumă acele cantităţi care nu-ţi fac rău până la urmă şi fără să faci excese. Şi ca vegan poţi să faci alegeri proaste şi ca vegan, dar şi ca omnivor”, spune Şerban Damian, nutriţionist.

Cererea pentru preparatele vegane a crescut cu peste 30% faţă de anul trecut, conform restaurantelor de profil.