Drumuri închise sau cu restricții de tonaj și case fără electricitate în Suceava, din cauza viscolului

Publicat: 29 03. 2013, 20:30
Actualizat: 03 07. 2013, 21:00

Două drumuri județene din județul Suceava au fost închise circulației, vineri seară, pe trei drumuri naționale se circulă cu restricții de tonaj, iar câteva sute de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică din cauza vântului puternic care viscolește zăpada, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Prefecturii Suceava, din cauza vântului puternic care viscolește zăpada, vineri seară, au fost închise două sectoare de drum județean, DJ 291 A Siret – Frătăuții Noi în porțiunea Climăuți – Frătăuții Noi și DJ 209 K – pe raza comunei Burla.

Totodată, se circulă cu restricție de 7,5 tone pe drumurile naționale DN 2 Siret – Grănicești, DN 2 Suceava – Fălticeni și DN 17 A Rădăuți – Ratoș.

Tot din cauza vântului puternic, în alimentarea cu energie electrică se înregistrează 23 de deranjamente colective pe linii de joasă tensiune, fiind afectați 500 de consumatori.

„Se intervine cu utilaje și material antiderapant pe sectoarele de drumuri cu probleme, iar echipele E.On sunt în teren pentru a remedia deficiențele. Echipajele de poliție sunt, de asemenea, prezente pentru a monitoriza circulația pe drumurile unde se înregistrează dificultăți în trafic”, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județul Suceava o atenționare cod galben de vânt până la ora 23.00.