Elevă șantajată de un tânăr cunoscut pe o rețea de socializare. Acesta a primit peste 60 de euro și 2000 de lei

Publicat: 27 06. 2013, 18:31
Actualizat: 29 03. 2019, 22:59

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, joi, că o elevă de 18 ani din orașul Bălan a reclamat, la mijlocul lunii mai, că a fost șantajată în repetate rânduri de un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet.

„Totul a început în toamna anului 2012, odată cu înfiriparea unei relații între reclamantă și un necunoscut, pe o rețea de socializare”, a relatat Gheorghe Filip.

Potrivit acestuia, după ce i-a câștigat simpatia și încrederea, bărbatul a determinat-o pe fată să se fotografieze în ipostaze indecente, iar ulterior o amenința că va face publice fotografiile dacă nu îi va trimite diferite sume de bani sau nu îi va alimenta cartelele telefonice. Astfel, el obținut de la tânără 60 de euro și 2.000 de lei.

În urma unei anchete, polițiștii harghiteni au reușit să îl identifice pe suspect, fiind vorba de un tânăr de 24 de ani, din Pașcani, fără ocupație și fără antecedente penale.

Filip a spus că, miercuri dimineață, polițiștii au făcut o percheziție la locuința tânărului din Pașcani, acesta fiind dus apoi la Miercurea Ciuc.

Miercuri seară, el a fost arestat de Judecătoria Miercurea Ciuc, pentru șantaj.

Polițiștii continuă ancheta, pentru a proba întreaga activitate infracțională a bărbatului, suspecat de comiterea mai multor fapte similare de șantaj.