Elevii români au câștigat aur, argint și bronz la Olimpiada Internațională de Informatică

Publicat: 12 07. 2013, 12:47
Actualizat: 31 01. 2019, 19:54

Elevii români au câștigat două medalii de aur, una de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică desfășurată la Brisbane, în Australia, la care au participat 304 concurenți din 81 de țări, a anunțat, vineri, Ministerul Eeducației.

Multiplu medaliat internațional, Rareș Darius Buhai, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, și-a adăugat în palmares o nouă medalie de aur, la fel ca la precedenta ediție. Laureat cu argint anul trecut, Vlad Alexandru Gavrilă, elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din Capitală, și-a îmbunătățit performanța, cucerind de această dată medalia de aur, arată Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara, a obținut o medalie de argint, iar Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, a câștigat medalia de bronz.

Olimpiada Internațională de Informatică, ediția a XXV-a, s-a desfășurat la Brisbane, în perioada 6-12 iulie, și a reunit 304 de concurenți din 81 de țări, a precizat Ministerul Educației.

Olimpicii români revin în țară duminică, 14 iulie, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, în jurul orei 13.00.