Elicopter la pământ! Ghinion cu final fericit pentru salvatorii care transportau o inimă pentru transplant (FOTO & VIDEO)

Publicat: 09/11/2020, 10:13
Actualizat: 09/11/2020, 10:32

Scene desprinse parcă dintr-un film pe heliportul Spitalului Keck din Los Angeles, unde vineri, 6 noiembrie, s-a prăbușit un elicopter medical, care aducea o inimă pentru transplant din San Diego. Medicul care a preluat organul, din fericire nedeteriorat în accidentul de zbor, s-a împiedicat și a scăpat inima pe jos. Povestea a avut însă un final fericit.

Imagini fabuloase au fost surprinse vineri, în jurul orei locale 15.15, pe acoperișul unui spital din SUA, scrie libertatea.ro. Elicopterul medical AW 109 a încercat să aterizeze pe acoperișul unității spitalicești Keck din Boyle Heights, Los Angeles.

Într-un final, pilotul reușește să stabilizeze elicopterul pe marginea acoperișului, la limita prăbușirii. Din fericire, nimeni nu au fost rănit în urma impactului.

Serviciile de salvare ale Departamentului de Pompieri din LA au intervenit medical pentru a recupera cordul care se afla în elicopter.

Inima a fost preluată de un angajat al spitalului, care s-a împiedicat, însă de resturile de elicopter și a căzut, cu tot cu organ.

Pilotul a suferit răni ușoare, iar alte două persoane aflate la bord au scăpat tefere, dar inima nu a fost deteriorată, din fericire.

Doliu în lumea aviației! Unul dintre cei mai cunoscuți piloți de elicoptere a murit într-un grav accident rutier

Valer Novac, unul dintre cei mai cunoscuți piloți de elicoptere din România, a murit în luna octombrie, într-un accident rutier petrecut în zona localității prahovene Mizil. Pilotul de 63 de ani nu a mai putut evita impactul cu un cal aflat pe direcția sa de mers și a decedat pe loc.

Considerat „regele elicopterelor” din România, Valer Novac se îndrepta în această dimineață spre Buzău, cu mașina personală, când, la un moment dat, i-a sărit în față un cal, pe care nu l-a mai putut evita. În urma impactului, pilotul a murit pe loc.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase