EXCLUSIV | Reacția lui Simion, după ce Iohannis nu a invitat AUR la recepția de Ziua Națională: 1 Decembrie a devenit un fel de chermeză privată

Publicat: 27 11. 2023, 17:56
Actualizat: 27 11. 2023, 17:56
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis nu a trimis invitații la recepția de la Palatul Cotroceni, cu prilejul Zilei Naționale a României și pentru George Simion (AUR) și Cătălin Drulă (USR). Contactat de Gândul, liderul AUR a precizat că nu este surprins de decizie, având în vedere că evenimentul a devenit „un fel de chermeză privată”.

Liderul AUR a spus pentru Gândul că persoanele de pe lista lui Iohannis sunt cei care „i-au finanțat vacanțele de lux din bani publici” ale președintelui, cu referire directă la turneul din Africa.

Mai surprinde pe cineva că recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni a devenit un fel de chermeză privată ținută de Klaus Iohannis pentru el și prietenii lui? Uitați-vă cine se află pe listă: PSD, PNL și toți cei care fac reverențe în fața marelui Klaus. Adică, cei care i-au finanțat în ultimii ani vacanțele de lux din bani publici, a precizat George Simion pentru Gândul.

George Simion: Oricum l-aș fi refuzat

Dacă ar fi primit invitația, George Simon ar fi refuzat-o. Are și un motiv întemeiat, pe 1 decembrie se va afla alături de colegii din AUR, aproape 10.000 de persoane, la evenimentul organizat de Ziua Națională la Alba Iulia.

Nu aveam nevoie de invitație, pentru că l-aș fi refuzat. Ca în fiecare an, de 1 Decembrie merg cu colegii mei la Alba Iulia să serbăm alături de români. Pentru că asta e diferența, până la urmă, între noi și ei: noi, AUR, suntem alături de români, ei, Iohannis – Ciucă – Ciolacu, sunt cu ai lor, într-un loc călduț, departe de români. În vreme ce ei se vor felicita pentru tunurile date din banii românilor, noi anul acesta o să avem o delegație de peste 10.000 de persoane de Ziua Națională, la Alba Iulia, a adăugat George Simion.

Într-un ton ironic, liderul AUR a spus mai că președintele României s-a gândit „să mai strângă cureaua” pentru a mai rămâne cu ceva bani pentru următoare deplasare a acestuia, programată la Dubai. (detalii AICI)

„Probabil că domnul Iohannis, după turneul african, a zis să mai strângă puțin cureaua ca să mai rămână cu ceva bani și pentru deplasarea din Dubai”, a conchis Simion.

Potrivit Digi24, aceeași soartă ca a lui Simion o are și liderul USR, Cătălin Drulă. Ionuț Moșteanu a precizat că singurul invitat la recepție din partea USR este Dan Barna, în calitatea sa de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Nici în anul 2021 președinții formațiunilor politice AUR și USR  n-au fost invitați la recepție. Motivul invocat atunci a fost că aceștia nu dețin certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, o condiție obligatorie pentru a li se permite accesul la Palatul Cotroceni.

Atunci, primarul general Nicușor Dan și-a făcut vaccinul anti-covid după recepția de la Cotroceni. (detalii AICI)

Sursa: presidency.ro

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Săptămâna în care Florin Cîțu își pierde imunitatea parlamentară / Mărirea și decăderea fostului premier

VIDEO | Cum s-a schimbat viața soldaților israelieni după 7 octombrie/ O privire de ansamblu asupra Unității Forțelor Speciale Shaldag