3 zile a „rezistat” Sorin Constantinescu în AUR/ Simion: Intimidările voastre ne alimentează și mai mult

3 zile a „rezistat” Sorin Constantinescu în AUR/ Simion: Intimidările voastre ne alimentează și mai mult
Publicat: 17/11/2023, 12:27
Actualizat: 17/11/2023, 23:59

S-a rupt lanțul de iubire din AUR. Sorin Constantinescu, cunoscut în mediu online, dar și în industria jocurilor de noroc s-a retras din AUR, formațiunea condusă de George Simion, asta la doar 3 zile de la anunțul de la Palatul Parlamentului privind cooptarea sa în partid.

3 zile a „rezistat” în AUR cel pe care Marcel Ciolacu l-a acuzat că face presiuni asupra Guvernului ca ordonanța privind reglementarea operatorilor de jocuri de noroc să nu treacă, sub acea formă. Sorin Constantinescu și-a anunțat pe pagina sa de socializare retragerea din formațiunea suveranist-extremistă de dreapta. (detalii AICI)

Considerată o mișcare inteligentă de către consultanții politici ai AUR, cooptarea în partid a lui Sorin Constantinescu a fost văzută ca pe o posibilă mutare benefică înainte de turul de forță al alegerilor din 2024. Calculul AUR a fost acela de a încerca să ajungă mai aproape la tinerii din România, având în vedere notorietatea lui Sorin Constantinescu în mediu online (TikTok și YouTube).

Referitor la participarea sa din data de 14 noiembrie la o ședință a AUR, acolo unde și-a anunțat intrarea în partid, Constantinescu spune că nu a făcut asta pentru bani sau demnitate, mai mult, precizează că în trecut a mai deținut funcții publice.

Nu am participat pentru că mi-aș dori vreo demnitate, celebritate ori avere. Am avut funcții publice: de aceea vorbesc în cunoștință de cauză despre corupție. Sunt cunoscut de un număr semnificativ de oameni: vreau ca mesajul meu să ajungă la și mai mulți dintre conaționalii mei, atâta vreme cât le poate fi de folos cumva, a scris Constantinescu pe Facebook.

Influencerul ne spune că a primit propuneri generoase din partea partidului condus de Simion, însă, cu toate acestea, a ales fericirea și liniștei familiei sale mai presus de orice, acuzând un val de „ură” după anunțul intrării sale în AUR.

„De aceea, pentru că prețuiesc fericirea si linistea familiei mele dincolo de orice, și nu vreau ca prezența mea în viața publică să ii afecteze in nici un fel am decis sa fac un pas inspoi si sa imi intrerup scurta mea incursiune in politica aici ! Le mulțumesc celor de la AUR pentru propunerile generoase dar consider ca nu sunt pregatit sa fac acest pas!”, a adăugat Sorin Constantinescu.

Ce spune George Simion, după anunțul plecării lui Sorin Constantinescu?

„Intimidările voastre ne alimentează și mai mult dorința de a câștiga”, a scris George Simion, după plecarea lui Constantinescu. Siomion a lansat acuzațiile de intimidare la adresa premierului Ciolacu și a președintelui Iohannis, care s-ar teme de avansul AUR din sondaje, în special în primele alegeri din 2024 – cele europarlamentare.

Valul de ură propagat pe toate canalele de comunicare ale sistemului condus acum de tandemul Ciolacu – Iohannis nu face decât să arate că frica le-a intrat în oase și că tremură de teamă că anul viitor vor pierde controlul asupra acestui mecanism sinistru prin care au condus România timp de peste 30 de ani, a adăugat Simion.

Simion și-a continuat atacul și a precizat că apropierea lui Sorin Constantinescu de AUR a dat bătăi de cap liderilor din K10, denumirea veche a Vilei Lac, vila unde luni s-a ținut ședința coaliției de guvernare PSD-PNL. K vine de la vechiul nume al Bulevardului Kremlin, și 10 de la numărul Bulevardului, actual Mircea Eliade.

„Apropierea lui Sorin Constantinescu de AUR a provocat dureri de cap în sediul din K10. Presiunile pe care Marcel Ciolacu le-a pus aflând de întâlnirea noastră într-un loc public în București, acuzațiile la adresa lui Sorin Constantinescu că îl șantajează deși Sorin nu s-a mai implicat în vreun fel în industria jocurilor de noroc din România de mai mulți ani și deși el este unul dintre cei mai mari avocați în spațiul public împotriva folosirii de către oamenii săraci a jocurilor mergând în acest sens în licee și facultăți, m-au făcut să îmi dau seama că sistemul se teme rău, drept dovadă și reclama pe care au promovat-o cu bani grei (din subvenția de la stat, desigur) imediat după ce noi am făcut anunțul că Sorin ni s-a alăturat în AUR”, a mai scris Simion.

Racolări de la PPUSL

Deputata de Brașov Ana Predescu și Eduard Balascan, președintele oamenilor de afaceri din Brașov, au intrat vineri, 17 noiembrie, în filiala județeană Brașov a partidului condus de George Simion, anunță organizația Brașov a AUR.

„Noi, AUR, în ciuda celor care considerau că vom fi un partid balama ne luptăm pentru locul 1 și pentru o țară normală, cum ni s-a promis și nu s-a livrat. Nu vrem să facem alianță decât cu românii și îi așteptăm pe toți românii în AUR. Nu suntem partid balama, suntem partidul care în 2024 o să se lupte pentru primul loc și pentru români. Vreau să spun bun venit tuturor colegilor care ni se alătură astăzi. M-am bucurat când am intrat în sală și mi-ați spus că voiați să faceți pasul acesta demult. Uniți suntem mai puternici! Unirea face puterea!”, a spus Simion cu ocazia venirii celor doi în partid.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Soții Iohannis, primiți cu covor roșu și cântece tradiționale în Tanzania/ 3 zile va sta președintele României în țara din estul Africii

Mihai Precup, numit în fruntea Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
SUA încearcă să convingă Rusia și China să nu folosească Inteligența Artificială la armele nucleare