Explozie într-un apartament din Constanța. Două persoane au fost rănite

Publicat: 07 02. 2014, 15:48
Actualizat: 05 02. 2019, 11:24

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, o persoană a anunțat, vineri, în jurul prânzului, la dispeceratul instituției, producerea unei explozii într-un bloc de pe strada Barbu Delavrancea din municipiul Constanța.

Astfel, la fața locului s-au deplasat două autospeciale cu nouă pompieri și un echipaj pentru descarcerare.

Pompierii au constatat că explozia s-a produs ca urmare a unei acumulări de gaze de la butelia de la aragaz și nu a fost urmată de incendiu.

În apartamentul afectat de explozie au fost găsite două persoane care aveau arsuri, acestea fiind transportate cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

Conform reprezentanților Serviciului Județean de Ambulanță, cele două victime, o femeie de 63 de ani și un bărbat de 58 de ani, sunt în stare stabilă, deși au suferit arsuri de gradul I și II.

Cei doi răniți sunt vecini, iar explozia s-a produs după ce bărbatul a fost chemat de femeie să schimbe butelia, au precizat reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță.

La locul exploziei a ajuns și o echipă de la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a stabili dacă structura imobilului a fost sau nu afectată de deflagrație.