Extrădarea lui Alexander Adamescu, suspendată de un tribunal din Londra

Publicat: 25 04. 2017, 18:47
Actualizat: 12 06. 2018, 03:23

Curtea Internațională de Arbitraj de la Washington a recomandat Tribunalului din Londra să suspende extrădarea lui Alexander Adamescu până la clarificarea anumitor aspecte. Odată cu această decizie, Alexander Adamescu a ieșit de sub controlul judiciar, având, astfel, posibilitatea de a părăsi țara, a declarat avocatul Pavel Abraham pentru Mediafax.

Extrădarea lui Alexander Adamescu a fost cerută în baza unei acuzații de dare de mită împrună cu tatăl său, Dan Adamescu, însă, în acea perioadă, fiul afaceristului nu se mai afla în țară, mai susține apărătorul. Mandatul european de arestare al lui Alexander Adamescu are la bază un denunț făcut de un jurist de la una dintre societățile familiei Adamescu, de la care ar fi sustras suma de 100.000 de euro, potrivit sursei citate.

Apărătorul lui Alexander Adamescu a făcut o cerere de revocare a arestului la Curtea de Apel București, având termen stabilit pentru data de 11 mai.

La solicitarea DNA, Tribunalul București a emis, în luna mai 2016, un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, fiind acuzat de dare de mită.

În ordonanța procurorilor DNA se arată că „în cursul lunilor iunie și decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă pentru ca în schimb, aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Adamescu Grigore Dan”.