Fără program de studiu în TREI schimburi! Peste 13.000 de elevi studiază astfel în Capitală

Redactor:
Daniela Timofti
Fără program de studiu în TREI schimburi! Peste 13.000 de elevi studiază astfel în Capitală
Unitățile de învățământ din Capitală ar putea să nu mai aibă program de studiu în trei schimburi, se arată într-un proiect care va fi discutat la ședința de miercuri a Consiliului General al Capitalei. Peste 13.000 de elevi studiază în acest mod, în 11 școli din București.

„Programul privind dezvoltarea infrastructurii educaționale din Municipiul București «Nicio unitate de învățământ cu program în trei schimburi» e un program municipal de investiții care are ca obiect general dezvoltarea infrastructurii unităților de învățământ care funcționează în trei schimburi și cu efective mari de elevi”, se arată într-un proiect care va fi discutat la ședința de miercuri a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Fondurile necesare pentru finanțarea acestui program sunt asigurate din bugetul local al Municipiului București.

 

„O comisie desemnată prin dispoziția Primarului General al Municipiului București va proceda la analiza situației existente, identificarea soluției pentru asigurarea infrastructurii necesare desfășurării procesului educațional, identificarea de imobile, negocierea în vederea achiziționării acestora, dacă e cazul, și întocmirea documentației necesare investigației„, se mai arată în proiect.

 

Potrivit raportului de specialitate, în Capitală sunt 11 școli gimnaziale care au program în trei schimburi. Astfel, în prezent, peste 13.000 de elevi studiază în acest mod.

Sursa citată mai spune că în Școala Gimnazială nr.12 „Herăstrău” situația persistă de doi ani, din cauza creșterii populației în zonă, care duce la un număr tot mai mare de elevi.

Inchide