Fată de 14 ani din Vaslui, în stare gravă după ce, aflată la a patra sarcină, a născut prematur

Publicat: 07 03. 2013, 23:54
Actualizat: 10 03. 2017, 19:35

O fată în vârstă de 14 ani, din orașul vasluian Murgeni, care se afla la a patra sarcină, a fost transferată în stare gravă la o clinică din Iași după ce a suferit complicații în urma unei nașteri premature la Spitalul de Urgență Bârlad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit conducerii Spitalului de Urgență Bârlad, adolescenta a fost internată în 3 martie, cu o sarcină 30 de săptămâni cu factor de risc, în urma apariției unor sângerări, ceea ce, de altfel, a și determinat-o pe fată să meargă la spital. După trei zile în care medicii ginecologi bârlădeni au încercat să mențină sarcina pentru a fi dusă la termen, sângerarea s-a accentuat și s-a declanșat nașterea.

„Pacienta a născut un făt viu, în greutate de 1.150 de grame, motiv pentru care, conform unui protocol în cazul nou-născuților cu greutatea sub 1.500 de grame, s-a luat măsura transferării la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. La două ore după naștere, au apărut complicațiile la adolescentă, astfel încât s-a intervenit chirurgical, ulterior pacienta fiind transferată cu un eclicopter SMURD la aceeași clinică de specialitate din Iași”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul medical al Spitalului de Urgență Bârlad, Gabriela Daniș.

Conform acesteia, adolescenta se afla deja la a patra sarcină, alte trei fiind pierdute până acum în diverse stadii de evoluție.