Femeie mușcată în parc de un câine scos la plimbare fără lesă și botniță

Publicat: 25 07. 2013, 15:46
Actualizat: 28 03. 2019, 12:16

O femeie din Arad a fost transportată la spital după ce, miercuri seară, a fost atacată într-un parc din oraș de un câine scos la plimbare fără lesă și botniță, stăpâna patrupedului fiind cercetată în urma unei plângeri depuse de victimă, transmite corespondnetul MEDIAFAX.

Incidentul a avut loc, miercuri seară, în jurul orei 20,30, într-un parc din municipiul Arad, victima, care are 26 de ani, fiind atacată de un ciobănesc belgian, care era scos la plimbare de stăpâna sa, o femeie în vârstă de 56 de ani.

Martorii au sunat la 112, iar la fața locului s-au deplasat atât o ambulanță cu un echipaj de medici, cât și jandarmii.

„Victima a precizat că, în timpul în care s-a aflat în parc, a fost atacată și mușcată de un câine lăsat nesupravegheat și fără botniță. Femeia prezenta leziuni în zona brațelor și picioarelor. În scurt timp, jandarmii au identificat și persoana căreia îi aparține câinele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Emilia Fânață.

Victima agresiunii a fost preluată de medici și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, unde a primit îngrijiri fără să fie internată, medicii constatând că are mai multe plăgi provocate de mușcături.

Femeia a depus plângere prealabilă, iar jandarmii au întocmit actele de constatare pentru infracțiunea de „neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deținătorul temporar al acestuia asupra unei persoane”, faptă prevăzută și sancționată de OUG nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Jandarmii au depus documentele la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, proprietara câinelui riscând să răspundă penal pentru vătămare corporală din culpă.