Florentina Mirică, înainte de interviul cu Toader. Sper să nu conteze că sunt APROPIATĂ de KOVESI

Publicat: 26 07. 2018, 10:23
Actualizat: 26 03. 2019, 04:05

This browser does not support the video element.

„Sunt pregătită. Sper că experiența și proiectul managerial, care să fie de succes pentru această instituție, care trebuie să-și îndeplinească în continuare atribuțiile legale. Știm cu toții că fenomenul corupției nu s-a diminuat, el este unul generalizat, de la mica corupție, acea ciocolată dată la ghișeu, înscrierea copiilor la grădiniță, până la vestitul procent de 10% din valoarea contractelor. Acesta este motivul pentru care DNA trebuie să-și exercite atribuțiile legale. (…) Aș vrea să lămuresc o informație, și anume că aș fi avut o acține disciplinară referitoare la deconspirarea unui martor, este greșit. Nu este adevprat. Acțiunea a privit o dispută juridică, ce a fost tranșată de CCR și anume că dreptul la apărare este prioritar față de protecția informațiilor clasificate”, a declarat procurorul Florentina Mirică, înainte de a intra în sediul Ministerului Justiției,

Întrebată dacă ar trebui să conteze la interviu faptul că este apropiată de fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, procurorul Mirică a spus: „În mod evident, nu este un argument legal și sper să nu conteze. (…) Întotdeauna am avut încredere în ministrul Justiției”.

De asemenea, aceasta a mai subliniat că acest interviu „este un început bun acest interviu” în ceea ce privește transparența acestui interviu.

La sediul Ministerului Justiției s-a mai prezentat și adjunctul DNA, Marius Iacob, care nu a făcut nicio declarație.

Cei patru candidați pentru funcția de procuror-șef al DNA vor susține, joi, interviurile cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Procurorii Florentina Mirică, Cristian Lazăr, Marius Iacob și Elena Grecu sunt cei care s-au înscris în această cursă.