Fost manager economic al Parchetului Tribunalului Botoșani, trimis în judecată pentru delapidare

Publicat: 29 06. 2013, 12:20

Fostul manager economic al Parchetului Tribunalului Botoșani Dorina Avătavului, un fost consilier superior din instituție, dar și opt administratori ai unor firme din Botoșani au fost trimiși în judecată de DNA pentru delapidare de peste 800.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit procurorului șef al DNA Suceava, Constantin Martin, procurorii DNA-Serviciul Teritorial Suceava au dispus, vineri, trimiterea în judecată a fostului manager economic al Parchetului Tribunalului Botoșani Dorina Avătavului, a fostului consilier superior Lucian Șovan și a opt administratori ai unor firme din județul Botoșani.

Potrivit cercetărilor, în perioada ianuarie 2007 – martie 2009, managerul economic din acea perioadă a Parchetului Tribunalului Botoșani a efectuat achiziții fictive de bunuri, de la piese de schimb pentru autoturismele unității de parchet, calculatoare, materiale de curățenie, consumabile pentru imprimante ori copiatoare, semnând 393 de comenzi către mai multe societăți comerciale în valoare de peste 800.000 de lei.

Procurorii au stabilit că bunurile achiziționate de Parchetul Tribunalului Botoșani nu au fost livrate, deși erau achitate cu aprobarea managerului economic.

Banii erau ulterior împărțiți între administratorii firmelor, care își rețineau între 25 și 40 la sută din sumă, restul fiind predați consilierului superior care îi împărțea cu managerul economic.