Fostul șef al CCR: Nu-l poate obliga nimeni pe Iohannis să desemneze un premier pe care nu îl dorește

Publicat: 27 12. 2016, 15:12
Actualizat: 27 12. 2016, 16:31

„Să vină cu altă propunere. Asta se poate face. Nu-l poate obliga nimeni pe președinte să desemneze o persoană pe care nu o dorește (…) El (n.r. Iohannis) își face treaba. Constituția îi dă voie să desemneze sau nu persoana care i-a fost propusă (…) Constituția spune că în urma discuțiilor cu partidele care au câștigat în alegeri trebuie să numească o persoană care să formeze guvernul. Atâta spune”, a declarat Augustin Zegerean, potrivit televiziunii publice.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat desemnarea lui Sevil Shhaideh ca premier, anunțând marți ca a decis să nu accepte propunerea făcută de coaliția PSD-ALDE.

„Când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE, care au ținut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept acceastă propunere. În consecință, solicit coaliției PSD Alde să facă altă propunere”, a spus președintele Iohannis, într-o intervenție pe care a avut-o la Palatul Cotroceni.