FOTO | Un tânăr absolvent al unei școli de poliție și-a dat demisia după 20 de zile de muncă la o secție din Prahova: Nu aveam căldură, toaletă și nici apă curentă

FOTO | Un tânăr absolvent al unei școli de poliție și-a dat demisia după 20 de zile de muncă la o secție din Prahova: Nu aveam căldură, toaletă și nici apă curentă
Publicat: 24/10/2019, 15:58

Povestea tânărului polițist a fost făcută publică pe Facebook, de Sindicatul Diamantul.

Agentul George Boran, din Caraș Severin, s-a întors din Spania, cu familia, unde a locuit timp de 15 ani. Din copilărie a vrut să devină polițist, așa încât a urmat Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

„Odată ce am terminat cu examenele și am absolvit școala, am primit o pereche de pantaloni care nu erau de talia mea și nu intrau pe mine, o cămașă cu însemne, o pereche de pantofi și câteva geci de poliție cu care urma să mă descurc următoarele săptămâni pe teren”, a povestit tânărul.

Potrivit acestuia, școala a absolvit-o în 20 septembrie 2019, iar „în 1 octombrie 2019 a trebuit să mă deplasez la IPJ Prahova unde eu, împreună cu zeci de proaspeți absolvenți, a trebuit să ne căutăm cazare în Ploiești deoarece ne-au plimbat o săptămână până să știm unde am fost repartizați (…) Scârbit fiind din școală, cănd am ajuns la IPJ Prahova, unde am observat lipsurile logistice, cât și multe care figurau doar în scris, am decis să îmi dau demisia”.

Tânărul spune că a amânat luarea unei decizii, în speranța că munca de teren îl va determina să rămână în poliție. Astfel, George a fost repartizat la Secția 11 de Poliție Drajna, la Postul de Poliție Cerașu.

„Odată ajuns pe teren m-am trezit într-o secție în care nu aveam căldură, toaletă și nici apă curentă unde să ne spălăm pe mâini. Adică, dacă mergeam la un caz de înjunghiere și mă pătam cu sânge nu puteam să beneficiez de o igienă normală pe care o găsești în orice țară civilizată. Pe scurt, dacă prin absurd eram eu mai și peste două ore uitam că m-am pătat cu sânge și nu am avut cu ce să mă spăl și îmi rodeam unghiile mai luam și o hepatită cadou. Să nu mai spun că în 20 de zile nu ni s-a oferit nicio dotare, nici tomfa, nici catușe, nici spray iritant-lacrimogen, nici pistol, etc… dar să avem în vedere că am avut apeluri cu scandaluri destul de grave, cu peste 5 persoane nervoase implicate, la care eu am fost nevoit să merg cu mâinile în buzunar și coada între picioare rugându-mă să nu fie recalcitranți făptuitorii că poate îmi iau și bătaie. Deci nimeni nu a fost interesat că nu aveam echipament și dotare corespunzătoare și pur și simplu eram ”, mai povestește George Boran.

Fostul agent vorbeste și despre autospecialele cu care mergea în misiune.

„Acestea nu sunt dotate nici măcar cu sistem de cuplare pentru centurile de siguranță din spate. Deci dacă ai să fii al treilea funcționar cu și să fii nevoit să stai pe bancheta din spate la un apel s-ar putea să primești gratuit cursuri de din partea MAI”, a mai scris tânărul.

În final, acesta speră că lucrurile se vor schimba în bine pentru colegii care au rămas în poliție. „Doresc să văd măcar pentru colegii care au rămas în o schimbare în bine, findcă pentru mine nu va fi, pe mine de astăzi m-ați pierdut… nu am de gănd să mai îmi risc viața pentru voi”.

Reprezentanții IPJ Prahova susțin că demisia agentului este un act unilateral, cu toate că „s-au purtat discuții în acest sens cu lucrătorul”.

„La nivelul inspectoratului sunt demarate proceduri de amenajare a spațiilor de lucru, până la această dată, în cursul acestui an, fiind deja reabilitate cinci posturi de poliție. (…) Totodată, s-a dispus efectuarea unor verificări de către structurile de specialitate din cadrul unității, iar în funcție de rezultatul acestora vor fi luate măsuri în consecință”, au transmis reprezentanții Poliției Prahova.

Foto: Spr Diamantul / Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase