FOTO-VIDEO | Incendiu puternic în Vama Giurgiu. Ard depozite în care se află tutun, cartușe de țigări, textile și încălțăminte

Publicat: 15 01. 2022, 08:49
Actualizat: 15 01. 2022, 15:23

This browser does not support the video element.

Un incendiu puternic are loc, sâmbătă dimineața, în Vama Giurgiu, fiind afectate de flăcări magazii în care sunt depozitate obiecte textile, încălțăminte, tutun și pachete de țigări.

Focul se manifestă în două magazii în care sunt depozitate tutun vrac, cartușe de țigări, articole textile, încălțăminte și alte produse, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu.

Incendiul se manifestă cu degajări de fum și este întreținut de cantitatea mare de materiale combustibile”, anunță sursa citată.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și o descarcerare.

„Este o intervenție de durată”, menționează ISU Giurgiu.

Surse din ancheta deschisă în acest caz nu exclud posibilitatea ca focul să fi fost pus intenționat, pentru a șterge acuzațiile ce sunt aduse unor contrabandiști.

Conform sursei citate, în magaziile care au ars se aflau produse confiscate de Poliția Giurgiu, Poliția de Frontieră și e Vamă.

Mai exact, este vorba despre țigări, băuturi alcoolice, parfumuri, îmbrăcăminte și încălțăminte de firmă, confiscat în cadrul unor dosare penale de contrabandă și mărci falsificate, săvârșite de grupări infracționale.

Sursele citate precizează că magaziile nu erau prevăzute cu sisteme de înregistrare video sau de stingere a incendiilor.