Francez trimis în judecată după ce ar fi cumpărat cu 100.000 de euro o fată din Bihor de la mama ei

Publicat: 17 05. 2013, 20:51
Actualizat: 31 03. 2019, 09:16

Un cetățean francez în vârstă de 66 ani a fost trimis în judecată, vineri, de către procurorii Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT , după ce ar fi cumpărat o adolescentă din Bihor, de la mama acesteia, cu suma de 100.00 de euro, pentru a o exploata sexual alături de prietenii lui.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de DIICOT, în judecată au fost trimiși cetățeanul francez care a cumpărat-o pe adolescentă, dar și mama tinerei, care ar fi vândut-o, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cetățeanul francez are 66 ani, iar mama adolescentei are 44 de ani și este din municipiul bihorean Salonta.

Cei doi au fost trimiși în judecată, vineri, de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea pentru trafic de minori, femeia fiind acuzată că și-a vândut fiica de 14 ani cetățeanului francez cu 100.000 euro, pentru ca acesta să o poată exploata sexual împreună cu prietenii săi apropiați.

Conform comunicatului citat, cei doi sunt acuzați că au negociat vânzarea minorei în decembrie 2010, când cetățeanul francez a plătit mamei minorei 34.000 euro și a procurat o carte de identitate falsă pe numele fetei, ca să o poată scoate din România și apoi din Ungaria.

„Pe 31 martie, la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta, inculpații Charles Fejto și Kozma Ildiko au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să o scoată pe minora din România, având asupra lor o carte de identitate pe numele minorei și din care rezulta că aceasta este născută la data de 19 ianuarie 1993 – având vârsta de peste 18 ani”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Charles Fejto este cunoscut cu antecedente penale pentru două fapte de viol comise în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 1998, asupra unor minore de 15 ani în Cambodgia, fiind condamnat de Tribunalul de Mare Instanță din Paris la doi ani de închisoare cu suspendare.

„Față de minoră au fost luate măsuri de protecție socială, mama acesteia fiind decăzută din drepturile părintești”, se mai arată în comunicatul DIICOT.